JellyPages.com

Pages

Sunday, December 4, 2011

release tension and sadness with besties.

insan2 yg telah menceriakan hidup ku today.

thanks to effa coz selalu syng n layan saya dgn baik

thanks to hasrul n kawannya serta zurrinna coz blanja kami bowling n hangout together

lastly,thanks to shah coz blanja kami super hot peri-peri@nandos

thank you


Published with Blogger-droid v2.0.1

Saturday, October 15, 2011

Nina Ricci

saya sangat teringin nak beli perfume Nina Ricci nie..
tapi harga dia murah sangat..
siapa yang baik hati,sila lah derma yer.heheh



Relationship Stories.

Salam.Hai.Hello.Namaste.Ni Hao.
talking about relationship status..especially in Facebook,absolutely bout love right?
For the Past 2 Month ago.i'm quite desperate to find boyfriend.
maybe the people who read this think that i'm not ashamed to tell others that i'm need boyfriend.
But now,i'm realize that boyfriend are not important as long as i have a best friend that are always accompany me,hear my problem and able to understand what i feel.
:.i'm free without relationship with any boys.unless friends.:

FYI,i'm still keep track my ex-boyfie activities.
and i'm sad that he's still unchanged.
still with his old behavior.
i'm pray & wish that he will realized his action and be more mature & be more responsible.
if he read this,i want to thanks to him about all the good deeds he had done to me.
Such as giving me money & able to hear all my problems.
i Will try my best to repay all your kindness.Just give me time.
And Also A big Thanks to my Top Best friends Ever After
.:Norazareefa Mat Sa'ari.:

Thanks Because:-
1)Always make me realized that friend are more precious than a lover
2)Always give me strength when i'm weak.
3)Always Support me,whenever i'm need it.

.:Nurul Shazwanie.:
Thanks Because:-
1) Willingly ti help me when i'm broke.
2)understand my situation
3)Love u!!


Pilih Kasih

Kita sering kali terdengar tentang ibu-ibu yang pilih kasih di luar sana.
Tipula kalau saya kata,saya tak pernah rasa yang ibu saya juga pilih kasih.
Tapi kita kadang2 kena think positive.
Maybe she want us to be a mature daughter..
Able to think ourselves..
Able to be independent..
And able to differentiate the right & wrong.
Walau apa pun..saya tetap sayang ibu saya sampai bila-bila
terima kasih kerana menjaga saya selama 24 Tahun..
Ya Allah..berkatilah ibu ku dan ampunilah dosanya.amin.

Friday, October 14, 2011

Culinary Arts..

tinggal hanya beberapa hari je nak konvo..
best kan..

tbe2 je rasa macam  tersalah pilih course..
kenapa dulu saya tak majoring in Culinary Arts je eh???
coz minat yang mendalam dalam Masakan.
heheeh.tapi takpela...
Chef Wan dulu pun Student Account jugak..
Tapi boleh je jadi celebrity chef yang terfofuler...
Owh Chef Wan..Kaulah Sumber Inspirasi ku...hehehe.


Budu tak de Class

heheheh.kasi mendidih je kat peminat-peminat budu di luar sana..
actually saya pun salah seorang hard fan die.walaupun pas makan badan akan jadi gatal
tapi ade saya kesah ke?janji sodap.

Aish..sangatlah menyelerakan..tambah pula kalau ada:-

:.Encik Petai Cruise nih.:
:.Dan Puan Megan Fox's ulam nie:.

Tapi kadang2 tak faham dengan sesetengah orang..kalau tak makan,diam sajelah.
tak payah nk mencemik muka.
Berdosa tahu tak?itu makanan bukan najis.
ok?jadi hormatilah makanan.tak kira lah apa pun
kerana ia rezeki dari Allah S.W.T.



Wednesday, September 14, 2011

Free hugs

Free Hugs Campaign
korang nak tau apa itu free Hugs Campaign?
Maknanye,memberi sinar keceriaan kepada orang-orang yang hidupnye sibuk dengan stress & Tak ada Joy.
Jadi ini lah yang berlaku dekat starhill tadi..
Dengan hujan turun umpana salji sebesar ais kepal,maka ada la beberapa orang lelaki dan juga perempuan
yang handsome serta cantik,terkinja-kinja sambil pegang tag free hug..
bila da kena hug...sorak bukan main
seronok sangat ye..
memang ramai lah yang duk hug2 tuh..tapi,tak tau la ikhlas ke atau ada maksud tersirat..
jadi,kepada mangsa,redhalah dan tanggung jela akibat di dunia serta akhirat.







Monday, September 12, 2011

Penat Lelah

Susah betul bidang pekerjaan sekarang.
baru sebulan bekerja,baru lah tahu yang nak cari rezeki nie sangat susah.
saya sangat fobia nak berkerja di accounting firm cina.memang pressure tahap 200%.
harap2 dapat kerja yang lagi bagus.doakan saya ye kawan-kawan






Sunday, August 7, 2011

Puasa di rantauan

Dugaan betul bila berpuasa di rantauan nie...
Yela.nak masak susah..nak beli lauk pun susah..
kalau kat umah,mak dah beli lauk..kita tinggal masak jek.hehehehe
Rindu lah nak balik umah..huhuhuhuhu
1 minggu puasa..asyik beli jek.hukhukhuk..
:.Nie la sumber makanan buat masa nie.:

Saturday, July 30, 2011

1st Time Accident!

Tengah hari tadi gembira sangat coz dapat keluar dengan kawan2 yang comel2 + gila2!(Efa,Ana & wanie)
makan2
ha...sedap kan.sedap sangat.
kuar2 dapat kongsi cerita ....
macam2 lagi.
Tapi OTw balik,berdekatan dengan Simpang Kg Awah Temerloh,
tiba2 ada bas yang melulu keluar tiba2.
Lalu kawan saya Effa,break.nasib kereta tak laju time tu.dan jarak kereta belakang juga selamat.baru je nak menarik nafas lega,tiba satu dentuman Kuat menghentam dari belakang.
owh.!Panik juga.takut sangat nak keluar tengok keadaan kereta.takut sangat.
Tapi kami berani kan diri juga.bila keluar ...

Wanie:Ha..nasib sikit je Effa.kemek sikit.Cer tengok kete belakang.eh3.tengok,ade kereta ketiga la kat belakang tue.Gile remuk.kete yang hentam kita bhagian depan die ok je.tapi kat belakang habis.

Lalu,kami dihampiri oleh pemilik kereta yang hentam kami."Ok ke adik?ha..nasib sikit je.saya dah break dah tadi.tibe2 kereta belakang sya berdecit bunyi break die terus hentam kereta saya kuat.tue yang terlajak lepas tue hentam kereta awak"!

huhu.pas2 kami buat report polis.1st time masuk balai n tengok lokap gile scary.huhuhuhu..
update pasal kete kawan saya tue nanti yer.Memang satu pengajaran buat kami semua.Syukur ya Allah!

Thursday, July 21, 2011

Starting My new Life

i'm currently at my friend's house.
this monday i'm started work at GSC in their accounting department
But this friday i got 1 interview which is at Bukit Bintang as Account Executive.
Sangat2 berharap dapat kerja dekat bukit bintang itu & expected salarynye juga setimpal.
Penat gile g interview!
PLz doakan ya!
& my mum baru je text yang mybe saya akan dapat bekerja dsini sebulan je.then kna kerja di johor...as what?next update ya..takut x jadi pulak nanti

Annissa

siapa tengok cerita nie?sila angkat tangan!!!hehehe
saya sangat gile dengan cerita ini
tapi iklan tv3 panjang sangat,sampai jadi bosan gile
anyway,kesian pada Ana kan kena betray dengan kawan baik sendiri.
papepun,semua pelakon cantik2.
facebook like!
jom layan OST Annissa di atas


Kelar Tangan Demi Cinta

 
:.haish,x faham dengan sesetengah manusia sekarang!
Sanggup kelar tangan bertatahkan nama kekasih.:
Apa kebendanye lah..
bnyak lagi benda len boleh buat.
kelar ikan pastu goreng ke..sedap gak
bukan saja mencacatkan tapi dosa!
demi kekasih berkorban apa saja!Demi Allah?Ibu bapa?
:.semoga kembali  ke pangkal Jalan.:


-Sumber dari oh tidak.com-
-Sumber dari oh tidak.com-




Sunday, July 17, 2011

Sedih

Sedih bila memikirkan perangai orang.
saya tak tahu apa salah saya,ingatkan semua sudah settle but the dendam dalam jiwa tue sangat membara kot.
saya tak faham kenapa sesetengah orang susah nak memaafkan satu sama lain.Sedangkan Nabi ampunkan umatnya,Sedangkan Allah ampunkan pengikutnya.Inikan manusia yang rendah darjat nya dari para nabi dan Allah yang maha Agung.
saya bukan stalk awak,tapi saya cuma mahu tahu perkembangan kawan-kawan saya..sudah bekerja ke..sambung belajar ke..tapi saya betul2 terkejut,kenapa tbe2 kita sudah  unfriend .Sedangkan saya tak de pun sms marah awak ke..post kat facebook pasal awak ke.Cuma tadi saya nak tahu perkembangan awak.bukan awak sorang je,malah semua kawan saya.

Ketika Tidak tinggal bersama:
:.Bagi saya awak seorang yang mengambil berat
:.Baik
:.sanggup menolong orang lain
:.Tidak kedekut Ilmu
:.Saya senang berkawan dengan awak..
:.hakikatnya saya sayang awak dan semua kawan2 saya
Ketika tinggal bersama
:.Awak masih lagi orang yang sama seperti yang saya kenal sebelum nie,tetapi:
   *Awak tiba2 menjauhkan diri2
*Awak tak mesra *Awak tetap tidak boleh berkelakuan seperti biasa,walaupun saya sudah mintak maaf,bila saya tanya apa salah saya,awak langsung x nak berterus terang

Okayla..saya nak mintak maaf banyak2..banyak benda yang saya terhutang budi pada awak.harap2 saya ada peluang untuk membalasnya.sekian.




Saturday, July 2, 2011

Kepochi

Sejak jadi menganggur terhormat kat rumah nie..macam2 la kepochi dah persoalkan.

(Situasi pertama)
Kepochi:Hai,duk umah je..dapat keje dah?

mangsa Kepochi:Belum lagi tengah mencari la nie

Kepochi:Awak memilih sangat tu

mangsa Kepochi : tak la mak cik.saya tak memilih pun.ada yang dapat,tapi gaji kecik sangat.tak mampu saya nak bayar sewa,& belanja duduk sana.

(Situasi 2)
Kepochi:Tak paham betul mak cik nie,boleh si Surihani tue duduk je kat rumah tak bekerja.kalau &*^%$# tak boleh dah duduk kat rumah.mesti pergi cari keje.kurang2 boleh hulur kat mak cik nie.

*Mak cik Kepochi,terima kasih sebab ambik berat.bukan saya tak nak kerja.tapi tak de rezeki lagi..jadi doa2lah saya dapat kerja cepat ye.*





Thursday, June 30, 2011

Company Melayu Vs Company bangsa Lain

memandangkan saya dah habis blaja dengan jayanya,maka saya pun pergilah temuduga2 di beberapa syarikat

Situasi 1:syarikat China

interviewer:okay.introduce yourself briefly
me:bla..bla..bla...
interviwer:what is your expected salary?
Me:RM1800 but it depends to your company to rate myself based on the job requirement and experience.
interviewer:okay.we agree with that.

Situasi 2:syarikat melayu

interviewer:kenalkan diri awak
me:bla..bla..bal...
Interviewer:rate gaji yang awak nak?
me:RM1800 tetapi ia bergantung kepada skop kerja dan pengalaman saya.
interviewer:1800?banyaknya.kami demand 1200 je
me:hmm.okay..kalau macam tue,apa skop kerja saya nanti
interviewer:sume kerja awak kena buat,pergi bank,siapkan penyata kewangan,kerja2 am pejabat dan ,macam2 lagi.

tengok:berbezakan co melayu dan china.bukan saya nak kutuk company melayu.tetapi dah terbukti..kerja suh kita buat bnyk,tapi bayar ciput.Company sikit punya besar.Ye,memang kami xde pengalaman.tapi demand salary for degree fresh graduate sekarang RM2000.if RM1500 and above it will be considered la..tapi kalau dah macam tue..baik tak payah.






Wednesday, June 22, 2011

Picnic At Balok

Walaupun dah lapuk..saya nak juga cerita aktiviti saya dua minggu lepas..
2 minggu lepas saya bersama bff saya berkelah di Pantai Balok..hehehe..
best sangat.
Pantai Bukan Balok..Cedok Kat google je.

Kami bukan berkelah macam beli KFC ke ,McD ke..ataupun Nasi Bungkus..kami masak ye kawan-kawan..heheheh
antara juadahnya:
sotong masak merah
Sambal tempoyak ikan bilis
Gulai Lemak Ayam
Dan juga Ulam-ulaman
Tadaa..

Dan inilah bestfriends ku itu
Aduh...Rindu mahu hangout bersama mereka lagi...
Diaorang nie antara salah satu kawan susah dan senang saya..
Effa:Dia dah jadi sebahagian dari keluarga saya..dia seorang yang sanggup tolong saya walaupun susah dan senang...dia juga sanggup berkorban untuk puaskan hati semua orang.I LOVE U Effa
Izzah:Saya suka & sayang dia..coz bersama dia saya rasa senang..tak tahu lah kenapa bila dengan dia,saya suka puji dia..kikiki..bukan nak bodek ke apa..memang hakikat.Dia nie hebat masak tau..taraf dah boleh kawin dah nie..hehehe..I LOVE U TOO IZZAH!



GaGa Day

July 3 Declared Lady Gaga Day In Taiwan

wah..popular sangat ke Lady Gaga smpai buat hari dia Lagi..
jangan ada penduduk Taiwan yang pakai baju daging sudahla ye..heheheh
The former official in the national government of Republic of China,Mayor Jason Hu said t so that they are making so much effort to inviting Gaga to Taiwan..And Gaga will be there from 1 july-5 july

credit to:Galaxie Blog

Tuesday, June 21, 2011

Hipokrit

Setiap manusia perlu hipokrit untuk menyelamatkan diri sendiri dan juga karier..

Situasi Hipokrit 1
(semasa Interview)
interviewer:awak sanggup kerja time weekend?
interviwee:saya sanggup cz saya masih single & tiada komitmen lain
(dalam hati:adoi..masak lah,weekend pun kene keje)

Situasi Hipokrit 2
(semasa di tahan Polis traffik)
Abang Polis:Kenapa awak x pakai seat belt??melebihi had laju pulak tue
Mangsa:Maaf Encik saya nak cepat lupa pakai seat belt..lagipun nak g hospital nie..kakak bersalin
(padahal jiran yang bersalin,& memang saja bawak laju pun)

Situasi Hipokrit 3
(depan bakal mak mertua)
Bakal Mak mertua:Selalu time2 nak raya macam nie,sapa yang buat kuih?
Menantu:Mak buat..saya ada tolong skit2
(padahal sume beli..membazir je buat)

Tapi dengan kawan-kawan rapat kita,janagnlah hipokrit pulak ye..biar diaorang tahu sikap kita yang sebenar..Jadi,di situ lah kita dapat menilai teman yang sejati!

Monday, June 20, 2011

To Plussizers jom bershopping!

yup!i'm a plus size's person!
tipula kalau saya tak rasa rendah diri coz berada dalam golongan nie..
bukan orang2 kat luar sana je mengutuk..
kadang2 sedara mara juga...
nak buat macammana..memang dah ditakdirkan macam nie..
tipula kalau saya kata,saya x berdiet..diet sudah..even gym pun sudah..kalau turn pun just sikit je..x memberi kesan pun!
so..sekarang lupakan segala kutukan..marilah kita sama2 berfikaran positif dan hidup dengan masyarakat yang positif.
kat sini saya nak berkongsi satu blogshop untuk plussize..kebanyakan baju2 saya,saya beli kat sini..
buat setakat nie,semuanya okay..xde masalah..jadi marilah window shopping dulu ye..
nie link die:
Selamat bershopping ye!

Sembang Lucah

oops..lelaki2 di luar sana jangan rasa offended yer...
saya buat entry ni bedasarkan pengalaman..
terutama sekali di YM a.k.a Yahoo messenger
Saya tak salah kan semua lelaki..tetapi saya betul2 tak faham...kenapa kalau chat kat yahoo mail..mula2 okay je..biasalah..tanya nama,umur tinggal kat mane..tapi mula2 jela..masuk 10 minit berikutnya...perbualan macam nie keluar

1)u...please on webcam..i stim lah
2)u..nak tengok batang i tak?
3)u..pakai apa tue??seksi tak??

dan macam2 lagi..adoilah..tyak boleh ke chat secara berhemah..kan lagi bagus..kalau nk buat stok2 gersang2..baik tak payah...macam haremm je..
bertaubatlah ok!

p/s:untuk yang mengurangkan anti penuaan dan nak buat kulit korang macam flawless gitu
silalah join promotion kat link kat bawah nie ye,,


Cuma RM28 untuk kelihatan menawan

Bagi yang mementingkan kecantikan tue,bolehlah join promotion milkdeal nie,
mana tau anda akan menjadi secantik:

1)Siti saleha a.k.a Nora Elena yang mampu menawan hati Seth tan?
2)Fasha Sandha a.k.a Chenta yang menjadi rebutan

3)or kate middleton yang menjadi penyeri hidup Prince William?

jadi klik lah link di bawah nie...cepat tau...just 5 hari je promotion...97% off..
bukan senang nak dapat harga promotion macam nie..



Lelaki Pahang Bersaing Dengan Warga Asing

*pic ini perhiasan semata2,tiada kena mengena dengan
 hidup dan yang telah meniggalkan dunia yang fana ini*

tadi tengok berita tv3..alangkah lawaknye dengan heading berita tue
"Lelaki di Pahang terpasa bersaing dengan warga asing tidak kira dari segi peluang pekerjaan tapi juga pasangan hidup"
Jadi perempuan2 single di luar sana,kalau rasa nak cari teman hidup datanglah ke Pahang..Bukan saja Lelaki yang berkualiti tetapi gulai tempoyak ikan patin juga di sediakan..
hehehehe



Sunday, June 19, 2011

Pak Uda Meninggal dunia


Pak Uda @ Zami Ismail Meninggal Dunia, Al-Fatihah

Zami Ismail, 67 tahun atau lebih dikenali dengan nama Pak Uda telah pun meninggal dunia pagi tadi. Punca kematian beliau ialah serangan sakit jantung. Arwah Zami Ismail merupakan seorang pelakon komedi yang telah menghiburkan kita menerusi sitkom Pi Mai Pi Mai Tang Tu.
Al-Fatihah kepada arwah Zami Ismail. Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang yang beriman.


Thursday, June 16, 2011

saya tak pernah anggap awak bukan kekasih saya!


Lyrics | Kertas lyrics - Kekasih Yang Tak Dianggap lyrics
saya selalu anggap awak kekasih saya tapi itu....dulu..tapi sekarang saya cuba lupakan awak walaupun saya selalu tgk facebook awak.
walaupun kawan2 saya kata,"apa yang ada pada dia?rupa x de..harta xde..x romantik pulak tue,..selalu marah2".Tapi hati nie sentiasa ingat kat awak..
now saya cuba untuk hidup single..memang dah berjaya walaupun bukan sepenuhnya..harap awak gembira jalani hidup awak dsana okay..
saya akan ajar hati saya untuk menerima insan lain bernama LELAKI.

Wednesday, June 15, 2011

Hobi baru artis hollywood

aish...macam2 lah hollywood nie...maybe Justin & Mila kurnis saje je kot nak kasi gempak kat MTV awards..
korang nilaikan ye


Semasa MTV Movie Awards penyampaian untuk Best Male Performance, Mila Kunis dan Justin timberlake telah melakukan aksi yang luar biasa di mana masing-masing telah memegang aset pasangannya

Tuesday, June 14, 2011

ku tlah jatuh Cinta


saya sangat gila ok!
gila dengan cerita nie..
baru hari  ni dapat tgk ending die..
gila ketinggalan zaman..
tapi at least dapat tengok juga
suka2...
love both of them..
but zumi zola bukan artist anymore,..
dia dah jadi ahli politik!

Christchurch dilanda gempa bumi lagi

Menurut agensi berkenaan, kedua-dua gempa tersebut berpusat pada kedalaman 9 kilometer di bawah bumi pada jarak 14 kilometer dari pusat bandar ini.
Sekurang-kurangnya 10 orang cedera dalam bencana tersebut tetapi tiada kematian dilaporkan setakat ini.
Pasukan penyelamat masih meneruskan usaha mencari mangsa yang tertimbus di bawah timbunan runtuhan beberapa bangunan dan sejumlah kediaman.-sumber-Kosmo
Semakin banyak bencana alam berlaku...adakah kita semakin hampir ke penghujungnya?
kepada semua umat islam...sama2lah kita bertaubat demi kebahagiaan yang hakiki 
(peringatan kepada diri sendiri juga)
Gegaran yang berlaku sepanjang Jun 2011-sumber dari:Malaysian meteorologist

Tarikh
Masa
(Waktu Tempatan)
 Lokasi
Latitud     
Longitud
Magnitud
(Skala Richter)
Kategori
Jarak

 14/06/2011
 8.08 pagi Sumatera Utara
 1.8°U

98.8°T
 5.5 Sederhana  9 km barat laut Sibolga, Indonesia. 330 km barat daya Klang, Malaysia.
 13/06/2011
 10.31 malam
 Molucca Sea
 2.5°U
 126.4°T
 6.2
 Kuat
 210km Timur laut Manado, Indonesia. 932km Tenggara Kunak, Sabah.
 13/06/201110.20 pagi Pulau Selatan New Zealand  43.4°S 172.7°T6.0 Kuat  12km Timur Laut Christchurch, New Zealand. 7608km Tenggara Tawau, Sabah.
 12/06/2011 8.57malam Berhampiran pantai Honshu36.2°U141.6°T5.0  Sederhana 174 km northeast of Tokyo, Japan. 4121 km northeast of Kudat
 10/06/2011 9.25pagiTaiwan  23.6°U 121.7°T5.0 Sederhana   157km Tenggara Taipei,Taiwan.1929km Timur laut Kudat, Sabah.
 10/06/2011 8.11 pagi Timur Papua New Guinea 6.6°S 147.6°T 5.5 Sederhana 325km Timur laut Port Moresby,PNG.3487km Tenggara Kunak,Sabah.
 10/06/2011 4.14 pagi laut Banda 6.4°S 130.4°T 5.1 Sederhana388 km tenggara Ambon, Indonesia. 1813 km tenggara Tawau.Sabah.
 9/06/2011 12.32 pagi Off West Coast of Northern Sumatera 1.1°U 96.3°T 5.2 Sederhana146km Barat daya Nias,Indonesia.589km Barat daya P.Pangkor,Perak. 
 8/06/2011 11.40 malam Kawasan New Britain 4.5°S 150.1°T 5.4 Sederhana 641 km timurlaut Port Moresby,PNG.3677 km tenggara Kunak,Sabah
 5/06/20117.51 malam Barat Kepulauan Macquarie 55.9°S 146.6°T 6.3 Kuat 1591km Barat daya Tasmania, Australia. 7181km Tenggara Tawau,Sabah

 5/06/2011
 3.46petang Kepulauan Talaud
 3.4°U

 126.6°T
 4.9 Lemah 289 km Timur Laut Manado,Indonesia.929 km Tenggara Kunak, Sabah.

 5/06/2011
 8.16pagi Selatan Kepulauan Mariana
 12.9°U

 144.4°T
 5.4
 Sederhana
 2139km Timur Laut Davao, Philippine. 2995km Timur Laut Lahad Datu, Sabah.
 3/06/2011
 3.27 petang
 Kepulauan Nicobar
 9.5°U
 92.5°T
 5.7
 Sederhana
 40km Barat laut Car Nicobar, India. 889km Barat laut  Langkawi, Kedah.
 3/06/2011
 8.05 pagi
 Timur Perairan Pantai Honshu, Jepun
 37.4°U
 143.95°T
 6.2
 Kuat
 416km Timur laut Tokyo,Jepun. 4361km Timur laut Kudat, Sabah.
2/06/2011  7.34 pagi Bonin Islands Region27.3°U  140.2°T 5.3Sederhana 935km Tenggara Tokyo, Japan.3352km Timur laut Kudat, Sabah.
 1/06/20118.55 malamTenggara Concepcion,Chile37.5°S 73.6°B6.4 Kuat 516km Barat daya Santiago, Chile. 15919km Tenggara Lubuk Antu, Sarawak.