JellyPages.com

Pages

Saturday, April 30, 2011

Contest gambar Laptop Lappy



~hi..harini saya join contest nie pulak...heheheh~
Jom join kengkawan...
berminat,silalah klik header kat atas tue yer.
:.nie pulak layout lappy saya.:
napa saya pilih Lee Min Hoo eyh??
ini kerena saya sanagt addicted dengan cerita boys over flower
he's awesome and sangat sweet plus handsome..
Besides,pic nie macam sumber inspirasi lah...coz tenungan dia..
wow!mempersonakan.

~Dengan ini,saya menjemput mereka-mereka yang gojes untuk join:






Prince William's Royal Wedding Photos

Party at the palace!

Friday night, around 300 of Prince William and Kate's lucky guests were invited to a royal reception at Buckingham Palace.
Both of them are perfect!!!I'm really happy and hope their marriage will last forever!!











The Celebs that attend their wedding








contest blog saya smart

~hai,jom2 kita join contest nie...saya tahu blog saya tak ada lah smart mana..tapi saja cuba nasib and nak tambah kenalan..if korang berminat,sila la klik kat header entry nie yer....~atau http://unknonymous.blogspot.com/2011/04/contest-blog-saya-smart.html
~hadiah cukuplah menawan dan mendebarkan...jadi,sila lah join~
Tarikh tutup 20 mei tau!!

dengan suka cita nya saya menjemput:

Friday, April 29, 2011

krabi island...


ha...knapa ek saya tiba-tiba berminat nak buat  entry nie,
firstly :saja godek2 iklan nuffnang...aish..ade package pulak..heheh
Second: Saya sangat stress sebab soklan-soklan exam yang sangat-sangat macam neraka!!..i need vacation please!!
"Di Krabi, lautan adalah tarikan dan syurga. Dengan puluhan pulau yang berada di sekitarnya anda tidak akan pernah bosan meneroka setiap keindahan di sana"-kosmo-
~Best kan sekali sekala dapat berjalan kat tempat orang.Krabi island nie terlatak di Thailand,memang salah satu tempat pelancongan yang sangat in lah sekarang......~

haih..malas nak cerita panjang2...tgk pic pun dah teruja!!







GUSI PARAH KETIKA MEMBERUS

heheheh..bukan parah ye kawan-kawan..tapi kenapa kadang2 gusi kita berdarah sewaktu memberus gigi...

1) Berus Gigi



Berus gigi yang keras boleh menyebabkan gusi cedera dan berdarah. Jadi, gunakanlah berus gigi yang dilabelkan dengan 'soft' or 'medium' . Selain itu, tukarlah berus gigi anda setiap 3 bulan, kerana berus gigi yang baru akan memberikan kesan yang lebih efektif dalam menanggalkan plak berbanding yang telah lama dipakai dan juga kurang bakterianya.

2) Cara Memberus Gigi


Ada masalah gusi berdarah yang berpunca daripada teknik memberus gigi yang salah.Kita harus menggunakan teknik yang betul ketika memberus gigi.Pastikan menggosok dari bahagian pangkal gigi ke bahagian luar (dari gusi ke gigi).

3) Gigvitis/Gusi bengkak

Jika telah memilih berus gigi yang betul dan telah mengaplikasikan teknik menggosok gigi yang betul, tetapi gusi masih berdarah ketika memberus gigi, gigi mungkin mengalami gingivitis. Gingivitis adalah suatu masalah keradangan pada gusi yang boleh menyebabkan gusi berwarna kemerahan, bengkak dan berdarah ketika menggosok gigi.


p/s:Janagn lupa jumpa doktor gigi anda 3 bulan sekali ye..saya bukan lah doktor gigi,..tapi saja nak share info..heheheh...

kalau nak info lagi detail..sila la klik DISINI



















TENSION COLLABORATE WITH KECEWA

mood saya sangat lah tension dan kecewa...
ini kerana paper AUD 610 yang sangat lah kontroversi since awal sem lagi..
sampaikan nak cari dewan exam pun kontroversi...
saya sangat kecewa kerana saya hanya tidur 2 jam saja semata-mata untuk study subject itu
tapi malangnya,x boleh di aplikasikan langsung masa exam..
harap2 Allah S.W.T lebutkan hati En.Mohd Fadil Juperi untuk meluluskan paper saya dan kawan2 saya dengan jayanya...sanagt2 berharap untuk kami grad on time...

Thursday, April 28, 2011

:::DEMI LOVATO:::

ha..korang kenal tak Demi Lovato nieh??saya suka gila lagu-lagu dia..best!!


Real Name dia Demetria Devonne "Demi" Lovato

Was born on August 20, 1992 is an American actress and singer-songwriter.  Her earliest roles included a part on Barney & Friends, before she became better known for her starring roles in the Camp Rock movies, as Sonny Munroe in Sonny with a Chance, and as the star of the 2009 movie Princess Protection Program.i'm really adore her voice.it is awesome...I don't know whether it is is true or not that she's now dating with Joe Jonas!! Hai,Demi..i wan't to meet u know and i want u to teach me external audit.....waaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!stress!!!



Wednesday, April 27, 2011

Final exam Session Finale

haiah..sangat risau actually...esok adalah first paper saya iaitu internal audit....
sangat risau okay...sume skali ada 13 chapter.the problem is,bile saya dah hafal chapter lain,
chapter sebelumnya saya sudah lupa...waaaaaaaaaaaaaaaaa!!takutnye....
pada kawan-kawan bloggers...tolong doakan kejayaan saya ye...sangat risau nie...

"MUMMYLOVERS MENCARI BLOG UTK DIREVIEW

~ha..disebabkan follower saya tak sampai lagi 100,jadi dengan sukacita nya saya join
segment mummylovers nie~
kalau korang berminat,sila lah click header blog mummylover DI ATAS ye...

~eh2 jangan salah anggap ye..ini bukan mummy lover..ini adalah pemilik blog iaitu saya~
harap2 dengan join segment nie,perjalanan blog saya lebih menarik dan MANTOP!!!
heheheh

comment for mummy:
~blog mummy memang best coz banyak tutorial...saya sangat suka...~



Tuesday, April 26, 2011

garang segarang harimau :)))))))

ye ke saya garang??
ye ke muka saya garang??
aish!! saya tak lah garang,kadang2 muka saya ni serius aje...
x bermaksud nak marah sesapa..
saya pun tak tau nak ubah muka saya jadi semanis gula..
kadang2 kalau saya rasa pissed off tue,baik saya x yah cakap ngn sesapa...ade pulak yang terasa hati.
jadi kawan2,jangan lah takut dengan saya ye..awak nak terus terang dengan saya pasal apa2 pun,
saya x akan mengamuk punye...saya seorang yang selalu terima kebenaran okay...

Monday, April 25, 2011

BEN CARI BLOG BARULAH

~New segment from Ben Ashaari~
meh join,meh join...
kalau berminat please click kat header kat atas tue yer...
tarikh tutup nye:25/04/2011,pukul 11.57

blog lama yang paling disukai

Blog Baru yang diminati

Saturday, April 23, 2011

Lee Min Ho is searching for a girlfriend

~hey girls out there,did u adore him??i really adore him like crazy~lalalala
During the interview session with “Entertainment Weekly“ on January 15th, the reporter asked,
 “Don’t you want to have a girlfriend?”
Min Ho replied, “I want to date, but I don’t go out to a lot of places. I always meet the same people, so I don’t have a chance to meet someone new.
::.Hai,i'm here for you,so welcome to Malaysia okay....hehehe(gatai gilos).::

It was also revealed that Lee Min Ho has a bit of a confidence issue with his kissing ability. “I’m not very good at kissing,” he confessed, but then he later mentioned, “I think female actresses were quite satisfied with my kiss scenes.”(Ehem! that the hottest confession)
~so,Lee Min hOo,u don't have to pressure yourself  finding on a girlfriend because i'm always waiting for u okay....hhheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~

~Introducing the future Lee Min Hoo's girlfriend~

Friday, April 22, 2011

Facebook Pusat Pencari Jodoh

Hehehe,,nak tau kenapa saya cakap macam tue..?
~ini sebab En.pujaan hatiku nie dah bertemu chenta hati nya~
waaaa...kuciwa2

Yang bestnya,dia bertemu dengan chenta hatinya di facebook dan mengabadikan chenta diaorang melalui kad kawin diaorang...memang superblah...korang nak tengok??

Haaaa...gile kreatifkan...dah la kenal kat facebook je...boleh sampai berumah tangga.. 
Zed Zaidi dan bakal isterinya, Natalia Mustafa Kamal yang design sendiri kad kawin nie tau.
ish2...rugi x ngorat awal2...kan da melepas!!!!!!!!!!!!heheheheheeheh!

Monday, April 18, 2011

Jom Join Contest Cik Alya;aku dan Alam


:. jom la join..best tau contest nie,coz bertemakan alam.superb woo!! jom kengkawan join!!.:
sepetang di pantai,bersama rakan







~hi kawan2 blogger ko sayang marilah kite join contest nie,mane tau rezeki kita pulak kan..~
heheheh.peace no war!

SANGAT HEPI DI PUJI..THANKS A LOT TO ALL THE BLOGGERS!!

thanks byak2 kat abg ben..coz dengan contest die,saya dah ade ramai kawan..heheheh


firstly,thanks to
http://duniakita00.blogspot.com

coz puji saya macam nie,
http://misssurie.blogspot.com/
blogger baru cam aku, tapi blog dah cukup kacak.best sebab penulisan dye!

second to:
http://www.akufakhrul.com


pujiannye:

 http://misssurie.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-bermula.html

-Beliau masih baru lagi untuk blogging..tapi beliau sudah pandai cari kawan2 dalam dunia blog ini.

Third to:
"i'm from pahang"!
Forth to:
9.http://misssurie.blogspot.com/2(best juga sebab blog dia kaler black)

:.to the others..mari kita sama2 gegarkan kumpulan kita...nanti saya berblogwalking di blog kamu ye...
sori..baru nak update.baru sekarang ada masa.:
~LOVE U'LL~
KUMPULAN 5

  1. http://theeanddead.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-2011.html
  2. http://goldazone86.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  3. http://asyifamustaffa.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  4. http://imnabilawahab.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  5. http://nuansapengembara.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  6. http://cikcherrypink.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  7. http://arejart.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  8. http://daridirinisa.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  9. http://sayamerapu.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  10. http://sengalituindah.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  11. http://pedachepallar.blogspot.com/2011/04/segmen-gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  12. http://hasrisa.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  13. http://budingyun.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  14. http://ciksuchumill.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  15. http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  16. http://efagurlz.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  17. http://missina08.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  18. http://kisahkuygbenar.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  19. http://storymoryluahanku.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  20. http://bambam-story.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  21. http://fztogether.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  22. http://nurikhyardee.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  23. http://salina91.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  24. http://alkisahfirdaus.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  25. http://cutegurlzz93.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  26. http://sayepunyetaw.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  27. http://mystory-fikriyyah.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  28. http://booh7979.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  29. http://mawarmawarputih.blogspot.com/2011/04/abg-ben-ni-rajin-betul-buat-segmen.html
  30. http://siladybirdst0ry.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  31. http://www.abhamz.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  32. http://haidoctorhafiz.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  33. http://aunidenovella.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  34. http://visitmyblog95.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  35. http://www.akufakhrul.com/gegar-1-ribu-blog-april-bermula/
  36. http://alongusop.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  37. http://sayepunyetaw.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  38. http://cakapgunajari.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  39. http://apekblogger.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  40. http://teanyh.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  41. http://putrisayangkamu.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  42. http://shakingtapir.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  43. http://puteriketenangan.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  44. http://najihahfara.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  45. http://sayafariha.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  46. http://semanismulut.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  47. http://zarul90soul.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  48. http://syazrini89.blogspot.com/2011/04/tajuk-gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  49. http://aku-freaky-falcon.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  50. http://aziluzdanhidupnya.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  51. http://sophieeliscape93.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  52. http://dieylashaza.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  53. http://shakingtapir.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  54. http://cikecahmoncet.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  55. http://coretanmissnad.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  56. http://azrinzfamily.blogspot.com/2011/04/gegar-seribu-blog-april-bermula.html
  57. http://misztrex.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  58. http://dyankamarul.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  59. http://www.herstoriie.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  60. http://animelovergirl.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  61. http://pening-pala.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  62. http://diyaixora.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  63. http://mysarah-aqeel.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  64. http://tipahlenggang.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  65. http://gadisarawakcorner.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  66. http://myssfana.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  67. http://eeeda-damak.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  68. http://denuanza.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  69. http://sayanuramirah.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  70. http://diyanadena.blogspot.com/2011/04/tajuk-gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  71. http://wawailham.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  72. http://tau4374.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  73. http://mominstiletto.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  74. http://mystorylaryh.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  75. http://cokladd.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  76. http://bukanpembohong.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  77. http://sillylilywillybillywinkylala.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  78. http://sayanuramirah.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  79. http://hajarhasan.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  80. http://wwwmohdridwan.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  81. http://i-am-ifnir.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  82. http://athrh-lani.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  83. http://akemiey.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  84. http://winkwinkwithwen.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  85. http://ladycomot.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-bermula-april.html
  86. http://lollaonlie.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  87. http://maizamurad.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  88. http://sayameeya.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  89. http://www.yatiekhan.blogspot.com
  90. http://tayunkwanie.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  91. http://budaklogam.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  92. http://salfiza.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  93. http://leenismail.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  94. http://kimheerulstory.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  95. http://lunalanun.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  96. http://ladylurve-yana.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  97. http://nadjminidza.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  98. http://limelog.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  99. http://ladylurve-yana.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-april-bermula.html
  100. http://misssurie.blogspot.com/2011/04/gegar-1-ribu-blog-bermula.html

keluh kesah hati gelisah..

haih...semuanya serba x kena...
memang susah untuk kita jaga hati orang..
tambah2 kalau orang tu,kawan kita sendiri..
kadang2 kita x perasan,kita sakiti hati dia..kita buat dia kecewa..kita buat die merana
tapi..kalau kita suda minta maaf dan buat macam biasa,tp dia still dingin macammana??
dalam enty nie,saya memohon maaf pada kawan2 saya kalau saya ade sakiti hati korang..
tanpa korang,sape lah saya...

tp,kadang2 sabarnya ade tahap bukan..tetapi apabila kita bertindak,kita dikecam,kita di sangka jahat..
tapi hakikatnye,kita nak die sedar,kita pun ada hati dan perasaan..kita cuma harap dia dapat layan kita macam biasa,macam selalu....bukan dingin...dingin yamg buat kita serba slah,dingin yang tak tahu hujung pangkalnya..kalau betul kita bersalah,sekurang2nya,berterus terang....ataupun,kita bertindak seperti biasa...

~walau apapun,saya tetap sayang kawan2 saya smpai bila2...Let's the enemies become friends,and friends become family~

Saturday, April 16, 2011

GRADUATION DAY!!

Yeay!!finally i'm grad from all the assignments,tests, quizzes and presentations...but
FINAL just around the corner je...sangat takut!!
after my last presentation about Manang Songket,i'm feel so relief.now i just want to focus
on my final exam.no more hard feeling,no more sad and no more irritate.
now i just want to think about my lovely friends at this Taman Sura Indah's Bungalow

GOOD LUCK FOR FINAL LOVES!!


~my group member for this sem for MAF 635 & MAF 640..TQ very much for all ur support~

                                                                              [
                                                                              [




~And as usual,thanks a lot my friends,my roommates & my soul mates~