JellyPages.com

Pages

Tuesday, May 31, 2011

Job and Qualification

Betul ke if someone yang already grad whether diploma or degree,Diaorang langsung tak pandang job2 yang need SPM's requirement?or someone yang grad degree,x pandang job yang requirement nya cuma diploma??betul ke?betul ke?hm....musykil...musykil...
heheheh..tapi kalau saya yang grad degree nih,saya x kisah job yang requirement nya diploma coz,exprience are more important in order to get the better job which is gaji nya LUMAYAN...hahahahah(gelak keji + mata duitan)...Tapi kalau job reqirement SPM..saya akan pikir 400 kali...hehehehe..
Korang perasan tak,kebanyakkan kerja kerajaan,dia offer more on SPM and Diploma??
kenapa ek jadi macam tue??..
Actually saya musykil + rungsing nih...once result dah keluar,saya kena hadapi banyak job interview which is the area mostly in KL..yup...saya memang ramai sedara mara kat sana...tapi aish..macam menyusahkan pulak..nak mintak tolong kengkawan pun macam segan...tapi frankly speaking,saya memang langsung x master selok belok KL nie...apatah lagi master..spm pun haremmm...hehehehe..
tapi harap nanti semuanya akan dipermudahkan (amin).



p/s mintak-mintak dapat kerja cepat!





Monday, May 30, 2011

Boring Like Hell



I'm very boring right now..nothing to do at home..
everyday just the same routine
After Subuh,wake up and do all the chores..
then,online and keep online until 11.30 am
then,cook for my family..
then,lunch and online again...
owh...i'm already go through all this about 3 weeks...
very boring!and i think i'm not willing to be like this again..
okay,start next week,i will follow my bestfriend to Kuantan to find a part time job!
Wish me luck OK...


my best-friend ever!








Sunday, May 29, 2011

Juara Mentor 5 milik salma

Tahniah Salma protege kepada Erra Fazira....
awak memang layak untuk menang pun...





Proton Inspira



haish..macam mana nie...

tiba-tiba je ayah saya cakap macam nie..


"Akak,awak belilah inspira...kalau awak pakai..mesti lawa...tak payah la swift tuh..Swift kecik..x sesuai ngn awak..awak dah la besar....".huhuhu..baiklah abah.

ha..inspira nie ada 3 specification:
1) 1.8 litre MIVEC 4b10 manual transmission(RM78999)
2) 1.8 litre MIVEC 4b10 CVT Continuous Variable Transmission(RM 84999)
3)Premium model 2.0 litre MIVEC 4b11 CVT Continuous Variable Transmission with paddle shifter and leather finishing.(RM 91999)

hahahaha...terbeliak mata kan tengok harga die...tapi,akan ku usahakan Abah..heheheheh..










Saturday, May 28, 2011

Imuniti milik Fina AF9

saya ingat kan

Hazama


yang dapat imuniti...tetapi akhirnya Fina yang dapat..
maybe juri dah dapat predict kot yang hazama confirm masuk final...
jadi mereka akan pertahankan yang berpotensi...
Fina AF9


kekok

haih...kenapa lah saya ni 

pemalu sangat hah??
Adoila...korang mesti x de masalah nie kan..saya sangat pemalu...even dengan

Saudara mara
korang mesti suka budak-budak kan?
alkisahnya,saya sangat kekok nak layan budak-budak  tambah-tambah lagi yang mulut becok,berlari sana sini...
huih...memang x pandai.
tapi...kalau

Baby..
Pandai pulak saya nak layan..yela..bukan susah pun...ambik dukung,agah2 sket..sudah sure2 sepanjang hari saya boleh main dengan diaorang...
adakah sebab saya punye self esteem kurang??
tapi...dengan

Kawan-kawan
boleh pulak saya huha sana sini kan...risau jugak kalau orang cakap saya menyombong..tapi hakikatnya saya pemalu lah!..huhuhuhu







Friday, May 27, 2011

Shopping sakan di East Collection..

Hi kengkawan...nie nak promote satu bisnes nieh...
macam2 ade especially untuk perempuan lah...
dari hujung rambut hingga ke hujung kuku kaki...
Sila lah klik kat header kat atas nie yer...& add owner facebook nie...
Sume item kat page nie,sume latest,trendy and comel-comel..
ok lah...selamat menyumbang kepada ekonomi negara.
Sekian.

Andartu

Andartu atau anak dara tua..
sekarang ramai perempuan2 kat luar sana yang sudah lanjut usianya tapi masih tak berkahwin kan..
mungkin trauma dengan kisah cinta masa silam ataupun terlalu sibuk bekerja sehingga lupa tentang jodoh..
hehehehehe...tapi bagi saya...saya rela jadi andartu dari hati terseksa bersama lelaki bermata keranjang di luar sana...Yup,memang saya pernah bercinta..tetapi saya menyesal kerana selalu kecewa...memang lah orang kata kita tak perlu sayang seseorang 100%.Tapi..kita mesti sayang orang yang kita cinta 100% kan..tak mungkin 40%...30%..or 50%...betul tak?
walau apa pun,kita mesti ingat perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik..mungkin kita tidak bertemu jodoh di dunia,tetapi di akhirat sudah tentu ada yang menanti.Ini kerana Allah S.W.T sudah mencipta makhluknya berpasang-pasangan.Tetapi kita tak tahu jodoh kita di dunia atau di akhirat..
Jadi berdoalah agar kita dipertemukan jodoh di dunia dan di akhirat kita ye...




Tiada Dara

salam.. 
hm..betul ke sekarang muda mudi + belia tak kisah pun if pasangan dia sudah tiada dara??
bagi saya..saya sangat kisah kerana ianya mencerminkan peribadi kita..
Tapi,if girl tue betul-betul sudah

tiada dara,kita tidak boleh nak salahkan perempuan sahaja..

Tetapi lelaki juga bersalah..kadang-kadang x faham dengan lelaki nie,nak isteri yang suci bersih+ solehah sedangkan dia sudah pun

merosakkan perempuan lain.betul tak??

Jadi lelaki perlulah hormati wanita,jangan nak buat stok geli-geli pulak..
Memang tak dapat balasannya sekarang,tetapi kita tak tahu di kemudian hari...
Jadi bertanggungjawablah dengan apa yang telah di lakukan.tak kira lah lelaki atau pun wanita..
Jaga hubungan sosial kita untuk keberkatan di masa depan.

Ada Yang Cakap,kita boleh tahu perempuan ada dara atau tak dengan beberapa cara..tapi tak tahu la betul atau tidak. Credit to:ace striker
1)Retak pada bahagian kanan dan kiri tapak tangan kanannya menandakan gadis itu sudah tiada dara. Jika gadis itu masih dara, telapak tangannya samada sebelah kiri atau kanan tidak akan retak. Keretakan ini kelihatan jelas dengan urat-urat walaupun tangan gadis itu lembut. Sebalikknya gadis yang masih ada dara akan kelihatan kiri dan kanan telapak tangan kanannya licin dan lembut. Sebaliknya mereka yang tiada dara, jika ditekan pada bahagian kiri dan kanan tapak tangan kanannya, warna pucat akan berlaku dan lekukan akan kelihatan terlalu mudah menolak balik ke asal. 

2)memerhatikan pada bahagian tengah tapak tangan kanannya. Jika terdapat garisan yang terputus pada bahagian tengahnya bermakna gadis telah hilang daranya. Akan tetapi garisan itu tidak putus bermakna gadis itu masih suci.


3)menyentuh ibu jarinya dan genggam selama satu minit. Jika ibu jarinya panas dan kelihatan merah apabila dilepaskan dari genggaman anda, gadis itu masih dara.
Akan tetapi jika jari itu kelihatan kecut dan pucat walaupun panas, gadis itu sudah tiada suci lagi.

4)jari kelingking pula anda hendaklah memegang jari kelingking gadis itu dengan sedikit kuat selama seminit, kemudian lepaskan. Tanyakan kepadanya bagaimana rasa jari kelingkingnya setelah digenggam dan dilepaskan.

Jika gadis itu mengatakan tiada rasa apa-apa, bermakna dia sudah hilang dara. Tetapi jika dia berkata sesuatu yang sebagai contohnya, berdenyut, berdebar jantungnya, tersentuh perasaan pada hatinya atau setidak-tidaknya sedikit sakit yang berdenyut pada jarinya, maka gadis itu suci.

****Biasanya sentuhan yang saya maksudkan ini hanya boleh dilakukan antara lelaki dan perempuan sahaja. Jika perempuan dengan perempuan melakukannya ia tidak memberi kesan kepada yang melakukannya.****************

Wednesday, May 25, 2011

Dafi dah kahwin???suprised!!!!!!

nie bukan Dafi penyanyi tue ye,..nie dafi spa Q...atau pun nama sebenarnya 

 Fazren Rafi

Pasangan ini telah diijabkabulkan pada 1 Mei 2011 lalu. Mereka juga baru saja mengadakan majlis resepi perkahwinan mereka di Dewan Buloh Inn, Wisma PKPS Shah Alam pada 7 Mei 2011 lalu. Fazren nampak segak sungguh dengan busana songket kuning keemasannya itu.
Cantik kan isteri sie.inilah ciri-ciri isteri solehah...
semoga bahagia sepanjang hayat dan diberkati selalu...



Monday, May 23, 2011

Rumah Gula

~Rumah Gula ku~
Suda 2 minggu berada di rumah..
best jugakla...
tapi boring..hari2 buat benda yang sama..
susah kan..
masa blaja ingat rumah,masa kat umah ingat kengkawan...
Really2 miss Ain ilyana & Ain Rahmat...how's your life there darling????
But..
When it's come to weekends...
it's rawks babe!!
~swimming bersama kekasih..oppss!! siblings and cuussiiee~

~Menu yang susah nak di cari di Dungeon.heheheh~

~hamster yang sangat aktif..x lena tido okay...tp..adorable~
~BBQ time...~
~The gengiles girl...just ignore the blur face..hehehe~


Friday, May 20, 2011

I Stalk Your Profile

yup...saya mengaku yang saya juga suka stalk profile orang terutama orang yang saya suka..harap maklum:))
hehehe...
Tp, x semua yang saya suka saya stalk...saya juga akan stalk if saya rasa x puas hati dengan seseorang.hahahahahahaha(ketawa ala2 DEVIL)
AND
i'm agree with your song Jazz Hayat & Aziz Harun








Monday, May 16, 2011

Rozita Che wan Dan cintanya??

OMG!!betul ke ni??ke propa je lebih..wow wee...hebat gile ok...
RCW awak mmg owesome and superb cantek...Salute lah...
Khabarnya,RCW sedang hangat bercinta dengan Shahir...betul ke tidak???

Pengakuan dari

ROZITA CHE WAN
"Bukan niat nak berselindung. Malah ada rakan media yang sudah mengetahui mengenai hubungan kami, tetapi mereka menghormati permintaan saya untuk tidak dihebahkan. Cuma saya tahu dia (Shahir) perlu menjaga hati ramai orang, termasuk peminatnya. Dia lelaki baik. Saya tertawan dengan sikap dan budi pekertinya. Saya senang bersamanya. Tambah pula kami berasal dari kampung dan mungkin itu juga antara sebab kami serasi. Cuma setakat ini, keluarga masing-masing tidak tahu dengan jelas hubungan kami. Soal merencana masa depan, sebaiknya soalan itu ditanya kepada Shahir. Saya hanya mampu berserah, pada masa sama berharap hubungan kami akan berakhir ke jenjang pelamin. Saya mengharapkan pengakhiran yang indah"



Dan ini dari

shahir AF
"Sampai masa yang sesuai, saya akan berterus-terang dan cakap perkara sebenar. Saya bimbang kenyataan atau komen ini akan disalah erti pihak tertentu. Pihak tertentu ini juga bukan merujuk kepada peminat. Cukup saya katakan, saya ada sebab tertentu untuk berdiam diri lagi sehingga ke saat ini. Saya yakin Cik Ta (panggilan kepada Rozita) juga memahami apa yang saya lalui. Saya tidak mahu tergesa-gesa membuat kenyataan. Biar reda kehangatan ini, saya dengan sendirinya akan bersuara. Saya yakin setiap persoalan ini pasti ada jawapannya"

Nampaknya ada kontra di situ...tapi xpelah..saya doakan yang terbaik untuk diaorang berdua...Amin~

Entri ini di kreditkan khas kepada:

beautifulnara.com

Sunday, May 15, 2011

Wajah Penjenayah Simbah Asid

new info from:isu hangat

Hello my friends out there...beware with this guy okay...esp in KL area
Lakaran wajah suspek psycho yang menyimbah asid kepada ramai wanita di KL yang disiarkan dalam Buletin Utama.
Bangsa : India
No Plat Motosikal: WPV 4963 (Honda EX5)
Mangsa: Perempuan Melayu Bertudung juga perempuan India
Tips : Jika terkena asid jangan sapu, siram dengan air yang banyak.
War-warkan kepada kawan-kawan supaya penjenayah ini cepat ditangkap.

Saturday, May 14, 2011

Tikah's Wedding

Today on 14 may 2011,one of my friend has end up her bachelor life and will beame an awesome and wonderful wife!!Congratulation Friend..hehehehe
Now I'm realized that some of or part of my kindergarten,secondary and primary school's friends are now getting married..hahahaha...and I'm still single and just to build up my successful career life soon! amin

TIKAH congratulation on your wedding okay






Wednesday, May 11, 2011

Warkah Terakhir

Firstly,saya nak ucapkan tahniah dan syabas kepada kawan2 saya yang berada di UiTM Dungeon dan juga Uitm JengGeoun(Jengka)....Tahniah coz berjaya menghabiskan degree dengan jaya nya..

Seperti biasa,setiap pertemuan mesti ada perpisahan..begitu juga kita...
To all my friends in ACB8AA thanx for everything that u had done to me...whether it is directly or indirectly...
Being here in Dungun is awesome!!banyak kenangan yang dah tercipta kat sini.Wlaupun kita bukan lah rapat yang tersangat rapat di antara satu sama lain,tetapi kenangan bersama dengan korang sentiasa terpahat di hati.
Jangan lupa buat reunion yer nanti....





nie lagu khas untuk korang...i LOVE u'll...muuuuaaaahhhss!!!!!!!!!!

Sunday, May 8, 2011

Perkhawinan Zed Zaidi

 dalam entri yang terdahulu,saya dah cerita tentang kad kahwin zed zaidi bertemakan Facebook kan.Sekarang,saya ingin kongsi dengan korang sume photo perkahwinan dia...Zed Zaidi dan Natalia sudah selamat diijabkabulkan.Bertemakan putih..seputih salju gitu,,,jeles3!!!..heheheeh..okay2..enjoice!!






 



   

KENANGAN TERINDAH

~hanya beberapa hari saja lagi,saya akan menamatkan status saya sebagai seorang student.
hati sangat sayu..at the same time tak sabar rasanya ingin berbakti kepada ibu bapa saya...~

Nanti mesti saya rindukan 

Yes!Saya mesti rindu kan pantai-pantai dekat dungun nie...banyak kenangan kat pantai nie 
esp:love & Friends
FYI,muka saya pernah bengkak 3 hari,coz overdose mandi pantai tau!

Saya juga akan rindukan:
 ~Second: Dua orang sahabat saya merangkap roomate saya dari part 5,6 &8
Thanks a lot for both of you,banyak dah perangai saya yang both of u tahu...Terima kasih banyak2 di atas segala pertolongan yang korang dah bagi,thanx jugak coz selalu tenangkan saya di kala saya sedih.Walaupun saya cuba berlagak tenang,tapi dengan korang saya x boleh sembunyi semua tue.....Thanx coz sudi berkawan dengan saya selama nie..memori kita selama 2 tahun nie,banyak sangat.tak terkira banyak nya..harap2 korang jangan lupa persahabatan kita ye..harap korang akan terus berjaya dalam apa jua perkara.Tak percaya pulak yang kita akan berpisah...waaa..sedihnya!!~

Then:


:.Third:mereka2 di atas.thanx untuk segala pertolongn korang,budi korang...memang saya tak mampu nak balas.harap2 korang sentiasa di berkati oleh Allah S.W.T...maaf segala salah dan silap saya...

Lastly:
 :.Uitm Di hati ku serta kawan2 kat class ACB4AA-ACB8AA.Korang memang best!!.:


Wednesday, May 4, 2011

KESIBUKAN DIRI MELANDA

Sori guys..saya mungkin tidak kan aktif berblog dalam minggu nie coz
1)saya sibuk study
2)Internet Connection saya hampaeh

tapi saya akan follow sesiapa saja yang follow saya semasa ketiadaan saya ye
love u'll
saya akan kembali dengan info-info yang lebih menarik..
daaaaaaaa

Sunday, May 1, 2011

Chegu Zubir Promote Blog saya...

ha..berminat nak promote blog oleh Chegu Zubir??silalah Click header di atas ye....

Kenapa nak Promote Blog??
First: Saya nak ada ramai kawan-kawan a.k.a follower
Second:If ramai Follower,banyak lah info yang akan saya dapat
Third:bila dah ramai follower,naikla traffic saya...heeeeee

Entry saya yang saya rasa cambest: