JellyPages.com

Pages

Tuesday, May 31, 2011

Job and Qualification

Betul ke if someone yang already grad whether diploma or degree,Diaorang langsung tak pandang job2 yang need SPM's requirement?or someone yang grad degree,x pandang job yang requirement nya cuma diploma??betul ke?betul ke?hm....musykil...musykil...
heheheh..tapi kalau saya yang grad degree nih,saya x kisah job yang requirement nya diploma coz,exprience are more important in order to get the better job which is gaji nya LUMAYAN...hahahahah(gelak keji + mata duitan)...Tapi kalau job reqirement SPM..saya akan pikir 400 kali...hehehehe..
Korang perasan tak,kebanyakkan kerja kerajaan,dia offer more on SPM and Diploma??
kenapa ek jadi macam tue??..
Actually saya musykil + rungsing nih...once result dah keluar,saya kena hadapi banyak job interview which is the area mostly in KL..yup...saya memang ramai sedara mara kat sana...tapi aish..macam menyusahkan pulak..nak mintak tolong kengkawan pun macam segan...tapi frankly speaking,saya memang langsung x master selok belok KL nie...apatah lagi master..spm pun haremmm...hehehehe..
tapi harap nanti semuanya akan dipermudahkan (amin).



p/s mintak-mintak dapat kerja cepat!





6 comments:

GaRy™ said...

gud luck!!
kadang rasa macam seram je nak cari keja ni...
tp x kan nak study seumur hidup??
huhuhuhu...

MesmeRize Me said...

tahu xpe....takut je..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

hummm~ ca diploma jek..tp seriously mmg payah nak dpt keje..kbnykn tmpt ca keje nk pengalaman..laaa~ habis dak2 yg fresh graduate nie cane? sumer org kena mula dari zero kan? klo semua pikir pglmn, kesian kita yg fresh graduate.. :(

Idah said...

jangan memilih sgt pekerjaan ni..kalau tak dpt yg kita nak cari yang org ramai tak nak...kebanyakan majikan mau yg ada pengalaman..tu yg penting..

* Zaleta * said...

ku yg takat spm ni pon payah yoooo nak dpt keje...

MesmeRize Me said...

kan3...memang susah..nak yang berpengalaman....dah tue kite yang fresh entry nie nak buat keje apa