JellyPages.com

Pages

Thursday, June 30, 2011

Company Melayu Vs Company bangsa Lain

memandangkan saya dah habis blaja dengan jayanya,maka saya pun pergilah temuduga2 di beberapa syarikat

Situasi 1:syarikat China

interviewer:okay.introduce yourself briefly
me:bla..bla..bla...
interviwer:what is your expected salary?
Me:RM1800 but it depends to your company to rate myself based on the job requirement and experience.
interviewer:okay.we agree with that.

Situasi 2:syarikat melayu

interviewer:kenalkan diri awak
me:bla..bla..bal...
Interviewer:rate gaji yang awak nak?
me:RM1800 tetapi ia bergantung kepada skop kerja dan pengalaman saya.
interviewer:1800?banyaknya.kami demand 1200 je
me:hmm.okay..kalau macam tue,apa skop kerja saya nanti
interviewer:sume kerja awak kena buat,pergi bank,siapkan penyata kewangan,kerja2 am pejabat dan ,macam2 lagi.

tengok:berbezakan co melayu dan china.bukan saya nak kutuk company melayu.tetapi dah terbukti..kerja suh kita buat bnyk,tapi bayar ciput.Company sikit punya besar.Ye,memang kami xde pengalaman.tapi demand salary for degree fresh graduate sekarang RM2000.if RM1500 and above it will be considered la..tapi kalau dah macam tue..baik tak payah.






Wednesday, June 22, 2011

Picnic At Balok

Walaupun dah lapuk..saya nak juga cerita aktiviti saya dua minggu lepas..
2 minggu lepas saya bersama bff saya berkelah di Pantai Balok..hehehe..
best sangat.
Pantai Bukan Balok..Cedok Kat google je.

Kami bukan berkelah macam beli KFC ke ,McD ke..ataupun Nasi Bungkus..kami masak ye kawan-kawan..heheheh
antara juadahnya:
sotong masak merah
Sambal tempoyak ikan bilis
Gulai Lemak Ayam
Dan juga Ulam-ulaman
Tadaa..

Dan inilah bestfriends ku itu
Aduh...Rindu mahu hangout bersama mereka lagi...
Diaorang nie antara salah satu kawan susah dan senang saya..
Effa:Dia dah jadi sebahagian dari keluarga saya..dia seorang yang sanggup tolong saya walaupun susah dan senang...dia juga sanggup berkorban untuk puaskan hati semua orang.I LOVE U Effa
Izzah:Saya suka & sayang dia..coz bersama dia saya rasa senang..tak tahu lah kenapa bila dengan dia,saya suka puji dia..kikiki..bukan nak bodek ke apa..memang hakikat.Dia nie hebat masak tau..taraf dah boleh kawin dah nie..hehehe..I LOVE U TOO IZZAH!



GaGa Day

July 3 Declared Lady Gaga Day In Taiwan

wah..popular sangat ke Lady Gaga smpai buat hari dia Lagi..
jangan ada penduduk Taiwan yang pakai baju daging sudahla ye..heheheh
The former official in the national government of Republic of China,Mayor Jason Hu said t so that they are making so much effort to inviting Gaga to Taiwan..And Gaga will be there from 1 july-5 july

credit to:Galaxie Blog

Tuesday, June 21, 2011

Hipokrit

Setiap manusia perlu hipokrit untuk menyelamatkan diri sendiri dan juga karier..

Situasi Hipokrit 1
(semasa Interview)
interviewer:awak sanggup kerja time weekend?
interviwee:saya sanggup cz saya masih single & tiada komitmen lain
(dalam hati:adoi..masak lah,weekend pun kene keje)

Situasi Hipokrit 2
(semasa di tahan Polis traffik)
Abang Polis:Kenapa awak x pakai seat belt??melebihi had laju pulak tue
Mangsa:Maaf Encik saya nak cepat lupa pakai seat belt..lagipun nak g hospital nie..kakak bersalin
(padahal jiran yang bersalin,& memang saja bawak laju pun)

Situasi Hipokrit 3
(depan bakal mak mertua)
Bakal Mak mertua:Selalu time2 nak raya macam nie,sapa yang buat kuih?
Menantu:Mak buat..saya ada tolong skit2
(padahal sume beli..membazir je buat)

Tapi dengan kawan-kawan rapat kita,janagnlah hipokrit pulak ye..biar diaorang tahu sikap kita yang sebenar..Jadi,di situ lah kita dapat menilai teman yang sejati!

Monday, June 20, 2011

To Plussizers jom bershopping!

yup!i'm a plus size's person!
tipula kalau saya tak rasa rendah diri coz berada dalam golongan nie..
bukan orang2 kat luar sana je mengutuk..
kadang2 sedara mara juga...
nak buat macammana..memang dah ditakdirkan macam nie..
tipula kalau saya kata,saya x berdiet..diet sudah..even gym pun sudah..kalau turn pun just sikit je..x memberi kesan pun!
so..sekarang lupakan segala kutukan..marilah kita sama2 berfikaran positif dan hidup dengan masyarakat yang positif.
kat sini saya nak berkongsi satu blogshop untuk plussize..kebanyakan baju2 saya,saya beli kat sini..
buat setakat nie,semuanya okay..xde masalah..jadi marilah window shopping dulu ye..
nie link die:
Selamat bershopping ye!

Sembang Lucah

oops..lelaki2 di luar sana jangan rasa offended yer...
saya buat entry ni bedasarkan pengalaman..
terutama sekali di YM a.k.a Yahoo messenger
Saya tak salah kan semua lelaki..tetapi saya betul2 tak faham...kenapa kalau chat kat yahoo mail..mula2 okay je..biasalah..tanya nama,umur tinggal kat mane..tapi mula2 jela..masuk 10 minit berikutnya...perbualan macam nie keluar

1)u...please on webcam..i stim lah
2)u..nak tengok batang i tak?
3)u..pakai apa tue??seksi tak??

dan macam2 lagi..adoilah..tyak boleh ke chat secara berhemah..kan lagi bagus..kalau nk buat stok2 gersang2..baik tak payah...macam haremm je..
bertaubatlah ok!

p/s:untuk yang mengurangkan anti penuaan dan nak buat kulit korang macam flawless gitu
silalah join promotion kat link kat bawah nie ye,,


Cuma RM28 untuk kelihatan menawan

Bagi yang mementingkan kecantikan tue,bolehlah join promotion milkdeal nie,
mana tau anda akan menjadi secantik:

1)Siti saleha a.k.a Nora Elena yang mampu menawan hati Seth tan?
2)Fasha Sandha a.k.a Chenta yang menjadi rebutan

3)or kate middleton yang menjadi penyeri hidup Prince William?

jadi klik lah link di bawah nie...cepat tau...just 5 hari je promotion...97% off..
bukan senang nak dapat harga promotion macam nie..



Lelaki Pahang Bersaing Dengan Warga Asing

*pic ini perhiasan semata2,tiada kena mengena dengan
 hidup dan yang telah meniggalkan dunia yang fana ini*

tadi tengok berita tv3..alangkah lawaknye dengan heading berita tue
"Lelaki di Pahang terpasa bersaing dengan warga asing tidak kira dari segi peluang pekerjaan tapi juga pasangan hidup"
Jadi perempuan2 single di luar sana,kalau rasa nak cari teman hidup datanglah ke Pahang..Bukan saja Lelaki yang berkualiti tetapi gulai tempoyak ikan patin juga di sediakan..
hehehehe



Sunday, June 19, 2011

Pak Uda Meninggal dunia


Pak Uda @ Zami Ismail Meninggal Dunia, Al-Fatihah

Zami Ismail, 67 tahun atau lebih dikenali dengan nama Pak Uda telah pun meninggal dunia pagi tadi. Punca kematian beliau ialah serangan sakit jantung. Arwah Zami Ismail merupakan seorang pelakon komedi yang telah menghiburkan kita menerusi sitkom Pi Mai Pi Mai Tang Tu.
Al-Fatihah kepada arwah Zami Ismail. Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang yang beriman.


Thursday, June 16, 2011

saya tak pernah anggap awak bukan kekasih saya!


Lyrics | Kertas lyrics - Kekasih Yang Tak Dianggap lyrics
saya selalu anggap awak kekasih saya tapi itu....dulu..tapi sekarang saya cuba lupakan awak walaupun saya selalu tgk facebook awak.
walaupun kawan2 saya kata,"apa yang ada pada dia?rupa x de..harta xde..x romantik pulak tue,..selalu marah2".Tapi hati nie sentiasa ingat kat awak..
now saya cuba untuk hidup single..memang dah berjaya walaupun bukan sepenuhnya..harap awak gembira jalani hidup awak dsana okay..
saya akan ajar hati saya untuk menerima insan lain bernama LELAKI.

Wednesday, June 15, 2011

Hobi baru artis hollywood

aish...macam2 lah hollywood nie...maybe Justin & Mila kurnis saje je kot nak kasi gempak kat MTV awards..
korang nilaikan ye


Semasa MTV Movie Awards penyampaian untuk Best Male Performance, Mila Kunis dan Justin timberlake telah melakukan aksi yang luar biasa di mana masing-masing telah memegang aset pasangannya

Tuesday, June 14, 2011

ku tlah jatuh Cinta


saya sangat gila ok!
gila dengan cerita nie..
baru hari  ni dapat tgk ending die..
gila ketinggalan zaman..
tapi at least dapat tengok juga
suka2...
love both of them..
but zumi zola bukan artist anymore,..
dia dah jadi ahli politik!

Christchurch dilanda gempa bumi lagi

Menurut agensi berkenaan, kedua-dua gempa tersebut berpusat pada kedalaman 9 kilometer di bawah bumi pada jarak 14 kilometer dari pusat bandar ini.
Sekurang-kurangnya 10 orang cedera dalam bencana tersebut tetapi tiada kematian dilaporkan setakat ini.
Pasukan penyelamat masih meneruskan usaha mencari mangsa yang tertimbus di bawah timbunan runtuhan beberapa bangunan dan sejumlah kediaman.-sumber-Kosmo
Semakin banyak bencana alam berlaku...adakah kita semakin hampir ke penghujungnya?
kepada semua umat islam...sama2lah kita bertaubat demi kebahagiaan yang hakiki 
(peringatan kepada diri sendiri juga)
Gegaran yang berlaku sepanjang Jun 2011-sumber dari:Malaysian meteorologist

Tarikh
Masa
(Waktu Tempatan)
 Lokasi
Latitud     
Longitud
Magnitud
(Skala Richter)
Kategori
Jarak

 14/06/2011
 8.08 pagi Sumatera Utara
 1.8°U

98.8°T
 5.5 Sederhana  9 km barat laut Sibolga, Indonesia. 330 km barat daya Klang, Malaysia.
 13/06/2011
 10.31 malam
 Molucca Sea
 2.5°U
 126.4°T
 6.2
 Kuat
 210km Timur laut Manado, Indonesia. 932km Tenggara Kunak, Sabah.
 13/06/201110.20 pagi Pulau Selatan New Zealand  43.4°S 172.7°T6.0 Kuat  12km Timur Laut Christchurch, New Zealand. 7608km Tenggara Tawau, Sabah.
 12/06/2011 8.57malam Berhampiran pantai Honshu36.2°U141.6°T5.0  Sederhana 174 km northeast of Tokyo, Japan. 4121 km northeast of Kudat
 10/06/2011 9.25pagiTaiwan  23.6°U 121.7°T5.0 Sederhana   157km Tenggara Taipei,Taiwan.1929km Timur laut Kudat, Sabah.
 10/06/2011 8.11 pagi Timur Papua New Guinea 6.6°S 147.6°T 5.5 Sederhana 325km Timur laut Port Moresby,PNG.3487km Tenggara Kunak,Sabah.
 10/06/2011 4.14 pagi laut Banda 6.4°S 130.4°T 5.1 Sederhana388 km tenggara Ambon, Indonesia. 1813 km tenggara Tawau.Sabah.
 9/06/2011 12.32 pagi Off West Coast of Northern Sumatera 1.1°U 96.3°T 5.2 Sederhana146km Barat daya Nias,Indonesia.589km Barat daya P.Pangkor,Perak. 
 8/06/2011 11.40 malam Kawasan New Britain 4.5°S 150.1°T 5.4 Sederhana 641 km timurlaut Port Moresby,PNG.3677 km tenggara Kunak,Sabah
 5/06/20117.51 malam Barat Kepulauan Macquarie 55.9°S 146.6°T 6.3 Kuat 1591km Barat daya Tasmania, Australia. 7181km Tenggara Tawau,Sabah

 5/06/2011
 3.46petang Kepulauan Talaud
 3.4°U

 126.6°T
 4.9 Lemah 289 km Timur Laut Manado,Indonesia.929 km Tenggara Kunak, Sabah.

 5/06/2011
 8.16pagi Selatan Kepulauan Mariana
 12.9°U

 144.4°T
 5.4
 Sederhana
 2139km Timur Laut Davao, Philippine. 2995km Timur Laut Lahad Datu, Sabah.
 3/06/2011
 3.27 petang
 Kepulauan Nicobar
 9.5°U
 92.5°T
 5.7
 Sederhana
 40km Barat laut Car Nicobar, India. 889km Barat laut  Langkawi, Kedah.
 3/06/2011
 8.05 pagi
 Timur Perairan Pantai Honshu, Jepun
 37.4°U
 143.95°T
 6.2
 Kuat
 416km Timur laut Tokyo,Jepun. 4361km Timur laut Kudat, Sabah.
2/06/2011  7.34 pagi Bonin Islands Region27.3°U  140.2°T 5.3Sederhana 935km Tenggara Tokyo, Japan.3352km Timur laut Kudat, Sabah.
 1/06/20118.55 malamTenggara Concepcion,Chile37.5°S 73.6°B6.4 Kuat 516km Barat daya Santiago, Chile. 15919km Tenggara Lubuk Antu, Sarawak.

Monday, June 13, 2011

Penyesalan

Walaupun saya ada handphone canggih seperti di atas(rekaan semata2),saya tetap tinggal handphone tu merata2..
sangat2 menyesal sekarang
coz itu adalah panggilan penting from islamic museum arts..
cane eh?patut ke saya call semula dan mention yang diaorang ada call saya tadi..
owh tolong!