JellyPages.com

Pages

Tuesday, June 21, 2011

Hipokrit

Setiap manusia perlu hipokrit untuk menyelamatkan diri sendiri dan juga karier..

Situasi Hipokrit 1
(semasa Interview)
interviewer:awak sanggup kerja time weekend?
interviwee:saya sanggup cz saya masih single & tiada komitmen lain
(dalam hati:adoi..masak lah,weekend pun kene keje)

Situasi Hipokrit 2
(semasa di tahan Polis traffik)
Abang Polis:Kenapa awak x pakai seat belt??melebihi had laju pulak tue
Mangsa:Maaf Encik saya nak cepat lupa pakai seat belt..lagipun nak g hospital nie..kakak bersalin
(padahal jiran yang bersalin,& memang saja bawak laju pun)

Situasi Hipokrit 3
(depan bakal mak mertua)
Bakal Mak mertua:Selalu time2 nak raya macam nie,sapa yang buat kuih?
Menantu:Mak buat..saya ada tolong skit2
(padahal sume beli..membazir je buat)

Tapi dengan kawan-kawan rapat kita,janagnlah hipokrit pulak ye..biar diaorang tahu sikap kita yang sebenar..Jadi,di situ lah kita dapat menilai teman yang sejati!

3 comments:

missina said...

hipokrit mestilah bertempat,,,jgn di amalkan slalu sgt,,nant dah jd pembohongan,,,skali kala oklah kn,,;-P

MesmeRize Me said...

yup..betul2

cik faten said...

heheheh... betul!!!