JellyPages.com

Pages

Monday, June 6, 2011

UiTM hanya Picisan??

Saya sangat rasa offended hari ini bila ada seorang hamba Allah ni,memandang enteng je UiTM..
kalau Cina or India yang buat statement nie:"Owh..UiTM je..ala,bukan susah pun...x yah dapat 7A and above pun nak masuk...x dapat A pon boleh masuk aih"..saya tak kisah langsung..seriously tak kisah..
Tapi malangnya orang bangsa MELAYU yang buat statement tu..
kita renung balik..kalau tak ada UiTM..ke mana lagi pelajar-pelajar melayu yang berpotensi yang kurang kaya   nak melanjutkan pelajaran?
sedang kan Kolej yurannya tak payah cakap lah..semua dah sedia maklum.
Bagi saya,UiTM bukan senang..susah sebenarnya..yelah saya dah lalui semua dari zaman diploma sampai degree..memang getir...
Jangan pandang rendah UiTM okay ye orang melayu sekalian...kerana ini lah kebanggan kita!





No comments: