JellyPages.com

Pages

Saturday, July 30, 2011

1st Time Accident!

Tengah hari tadi gembira sangat coz dapat keluar dengan kawan2 yang comel2 + gila2!(Efa,Ana & wanie)
makan2
ha...sedap kan.sedap sangat.
kuar2 dapat kongsi cerita ....
macam2 lagi.
Tapi OTw balik,berdekatan dengan Simpang Kg Awah Temerloh,
tiba2 ada bas yang melulu keluar tiba2.
Lalu kawan saya Effa,break.nasib kereta tak laju time tu.dan jarak kereta belakang juga selamat.baru je nak menarik nafas lega,tiba satu dentuman Kuat menghentam dari belakang.
owh.!Panik juga.takut sangat nak keluar tengok keadaan kereta.takut sangat.
Tapi kami berani kan diri juga.bila keluar ...

Wanie:Ha..nasib sikit je Effa.kemek sikit.Cer tengok kete belakang.eh3.tengok,ade kereta ketiga la kat belakang tue.Gile remuk.kete yang hentam kita bhagian depan die ok je.tapi kat belakang habis.

Lalu,kami dihampiri oleh pemilik kereta yang hentam kami."Ok ke adik?ha..nasib sikit je.saya dah break dah tadi.tibe2 kereta belakang sya berdecit bunyi break die terus hentam kereta saya kuat.tue yang terlajak lepas tue hentam kereta awak"!

huhu.pas2 kami buat report polis.1st time masuk balai n tengok lokap gile scary.huhuhuhu..
update pasal kete kawan saya tue nanti yer.Memang satu pengajaran buat kami semua.Syukur ya Allah!

Thursday, July 21, 2011

Starting My new Life

i'm currently at my friend's house.
this monday i'm started work at GSC in their accounting department
But this friday i got 1 interview which is at Bukit Bintang as Account Executive.
Sangat2 berharap dapat kerja dekat bukit bintang itu & expected salarynye juga setimpal.
Penat gile g interview!
PLz doakan ya!
& my mum baru je text yang mybe saya akan dapat bekerja dsini sebulan je.then kna kerja di johor...as what?next update ya..takut x jadi pulak nanti

Annissa

siapa tengok cerita nie?sila angkat tangan!!!hehehe
saya sangat gile dengan cerita ini
tapi iklan tv3 panjang sangat,sampai jadi bosan gile
anyway,kesian pada Ana kan kena betray dengan kawan baik sendiri.
papepun,semua pelakon cantik2.
facebook like!
jom layan OST Annissa di atas


Kelar Tangan Demi Cinta

 
:.haish,x faham dengan sesetengah manusia sekarang!
Sanggup kelar tangan bertatahkan nama kekasih.:
Apa kebendanye lah..
bnyak lagi benda len boleh buat.
kelar ikan pastu goreng ke..sedap gak
bukan saja mencacatkan tapi dosa!
demi kekasih berkorban apa saja!Demi Allah?Ibu bapa?
:.semoga kembali  ke pangkal Jalan.:


-Sumber dari oh tidak.com-
-Sumber dari oh tidak.com-




Sunday, July 17, 2011

Sedih

Sedih bila memikirkan perangai orang.
saya tak tahu apa salah saya,ingatkan semua sudah settle but the dendam dalam jiwa tue sangat membara kot.
saya tak faham kenapa sesetengah orang susah nak memaafkan satu sama lain.Sedangkan Nabi ampunkan umatnya,Sedangkan Allah ampunkan pengikutnya.Inikan manusia yang rendah darjat nya dari para nabi dan Allah yang maha Agung.
saya bukan stalk awak,tapi saya cuma mahu tahu perkembangan kawan-kawan saya..sudah bekerja ke..sambung belajar ke..tapi saya betul2 terkejut,kenapa tbe2 kita sudah  unfriend .Sedangkan saya tak de pun sms marah awak ke..post kat facebook pasal awak ke.Cuma tadi saya nak tahu perkembangan awak.bukan awak sorang je,malah semua kawan saya.

Ketika Tidak tinggal bersama:
:.Bagi saya awak seorang yang mengambil berat
:.Baik
:.sanggup menolong orang lain
:.Tidak kedekut Ilmu
:.Saya senang berkawan dengan awak..
:.hakikatnya saya sayang awak dan semua kawan2 saya
Ketika tinggal bersama
:.Awak masih lagi orang yang sama seperti yang saya kenal sebelum nie,tetapi:
   *Awak tiba2 menjauhkan diri2
*Awak tak mesra *Awak tetap tidak boleh berkelakuan seperti biasa,walaupun saya sudah mintak maaf,bila saya tanya apa salah saya,awak langsung x nak berterus terang

Okayla..saya nak mintak maaf banyak2..banyak benda yang saya terhutang budi pada awak.harap2 saya ada peluang untuk membalasnya.sekian.




Saturday, July 2, 2011

Kepochi

Sejak jadi menganggur terhormat kat rumah nie..macam2 la kepochi dah persoalkan.

(Situasi pertama)
Kepochi:Hai,duk umah je..dapat keje dah?

mangsa Kepochi:Belum lagi tengah mencari la nie

Kepochi:Awak memilih sangat tu

mangsa Kepochi : tak la mak cik.saya tak memilih pun.ada yang dapat,tapi gaji kecik sangat.tak mampu saya nak bayar sewa,& belanja duduk sana.

(Situasi 2)
Kepochi:Tak paham betul mak cik nie,boleh si Surihani tue duduk je kat rumah tak bekerja.kalau &*^%$# tak boleh dah duduk kat rumah.mesti pergi cari keje.kurang2 boleh hulur kat mak cik nie.

*Mak cik Kepochi,terima kasih sebab ambik berat.bukan saya tak nak kerja.tapi tak de rezeki lagi..jadi doa2lah saya dapat kerja cepat ye.*