JellyPages.com

Pages

Wednesday, December 19, 2012

Crush.Crusher.Chrusing

Assalammualaikum Everybody..
Today,saya nak cakap pasal crusher..is it crusher can ruin your good relationship with others?
My answer is :Yes!
it give the bad impact to myself..
Tapi dalam masa yang sama ia tersimpan 1001 hikmah yang kita sendiri tak tahu.
kadang2 kita keep questioned,why Allah build up our life this way?This is because only Allah knows whats better for his follower.Who are we,to doubt his decision.
kalau tak,tak kan ade pepatah,"ada hikmah disebalik semua yang terjadi,kita hanya merancang,tapi Allah yang menentukan"
So,apa yang kita patut buat ialah bersyukur..
Alhamdullillah,i'm keep surrounded by the caring person,person that always being there when i'm needed..thanks.

Jadi sama2 lah kita bersyukur dengan apa yang telah diberikan kepada kita,kerana setiap apa yang kita dapat,kita lalui ,ada sebab and it links with our inner needs..sama ada kita sedar atau tak..

So,Fellas..never forget to say Alhamdullah & bersyukur atas apa yang dikurniakan.Salam~

Sunday, November 4, 2012

Misi Mencari Barang Tunangan

Weekend hari itu saya g la masjid jamek..teman kawan saya ni cari2 barang2 mau tunangan..kihkihkih
agak excaited lah kan sebab yela..nk teman cari baju cantik2 untuk hari yg bahagia..ceewaahh!!

Ni salah satu baju yg wanie fitting,,saya suka baju ni..memang nampak agak glamer..
tapi apa salahnye kan..sekali sekala..
tapi die macam konfius..macam tak nak pun ade..
then kita cari lagi baju lain

Then try fitting baju ni..cantik..tapi nampak simple sangat..entahlah,,nampak macam tak kene je untuk tunang
okeh,next baju...


Then,try baju nie..nampak simple tapi ala2 jovian mandagie gitue..
letak beads confirm cantik,manis lagi bergaya.
Then kitaorang cari selendang pulak..jumpe pulak sama tema..terus la rembat satu.
Cantik kan!



Then,sessi menfitting baju plus selendang...nampak suci je kan



lalalalalalaaa

Balik rumah gigih jahit manik & sulam kat baju..tahniah2
teruskan usaha anda ye!





manik2 yang bakal di cocok kat baju..kihkih

Ni bekas hantaran dan hiasan die..7 jam berjalan tanpa henti..
tercabut kaki den!!

Semoga berbahagia ye sahabat..jangan tunang lelame tau!buat yang wajib cecepat!

Icity With Loves

pada 29.10.2012..saya,adik ina and eda dengan semangat waja bergerak ke Klang dari Pahang semata-mata nak jumpa mak cik tersayang..sebab die tak balik pahang..nurse..biasala..cuti tak sama ngn kitaorang..bagi lemang & rendang sume..then,plan nak g mana malam tue.

Tengah hari sebelum berjimba jimbaan...ade request nak sambal tempoyak udang dengan petai..
jeng jeng jeng..maka ini lah hasilnye..


Bila lauk da masak..gas pun habis..makanye..nasi tak sempat masak...kihkihkihkih
jadi kitaorang pun tapau 5 bungkus nasi..licin sampai menjilat pinggan..


Okay,perut da kenyang,kitaorang pun jalan2 g GM Klang,hujan lebat gile..jadi mood nk membeli pun dah xde..lagi pun x banyak ah barang yang ade.
so,hujan reda..kitaorang pun jenjalan g giant klang...
shopping2 sket...da penat shopping pukul 8 macamtu kitaorang g icity

bisalah dah sampai icity kan ..macam2 benda nak main..tapinye banyak untuk kids je..
macam bumper car just for kids..memang x dapat ah
adik ina and eda naik spinning wheel


Then kitaorang naik pirate ship
yang ni memang pecah perut nak gelak..
sepanjang pirateship tu gerak,ina menjerit..tolongla berenti sambil peluk saya kuat2..
kihkihkih
lucu lucu lucu


ni la keadaannye kat atas pirate ship tuh
sakit perut + kejang ketawa x berenti.

Then kitaorang naik giant wheel..tgk view2 shah alam..
cantik...




Memang happy abis..sampai umah around 2am gitu
get  ready for work esoknye pulak
pheww..bosang..
nak holiday lagi!




Thursday, September 27, 2012

Mari kita kuruskan Pipi..

sekarang gigih nk kuruskan pipi..
maka saya pun dengan gigihnye melabur kan duit kat satu product bio essence nie..
:.BIO ESSENCE.:
:.FACE LIFTING CREAM(PINE POLLEN.:

Pakai cream ni feeling cam bestla..sebab muka berangin jek kan..
Teksture die pun  halus and less oily..
malas betul nak taip kan..
so mari tgk hasil selama 2 minggu pakai..

heheheheeh..cane?nampak tak perubahan?ke koya je lebih?? 

Nie pulak Picture paling latest??

hehehehe..nampak cam kurus sikit..kan kan kan..
kulit pun rase smooth je..

ni ade sikit info copy paste je dari google.
Bio-Essence Face Lifting Cream (with Pine Pollen) 40g / 1.41 oz

Enhanced with Pine Pollen – 300% More Benefits
See the Improvement in 3 Weeks! 


Winner of Women's Weekly Best Beauty Buy 2006 Award


Number 1 Sales Since 2004 in Singapore


This is the 2nd generation of Bio-Essence Face Lifting Cream.


2nd generation of unique and innovative product
1. Ultra small molecules penetrate rapidly and are fully absorbed by the skin
2. Promotes blood and oxygen circulation instantly to enhance skin cell metabolism and re-growth


Bio-Essence face lifting cream is a lifting and firming cream that contains precious herbs such as Pine Pollen, Ginseng and Lycium to restore skin elasticity, especially around the cheek and neck areas.

Exclusive formula, uniquely blended with Bio Mineral Essence and Bio Energy Fluid that penetrates deep into the skin to accelerate blood and oxygen circulation which effectively burns off excess fats, firms sagging skin, reduces aging lines and refines pores.

Also highly recommended for the neck to reduce fine lines and double chins.


Benefits:
• Burns excess fats instantly
• Firms sagging skin
• Restores skin firmness & elasticity
• Reduces aging lines between the nose & lips
• Reduces the look of fine lines & wrinkles
• Reduces pigmentation spots
• Refines pores for radiant & smooth skin
• Results can be measured by a ruler in 10 minutes!


Key Ingredients:

Pine Pollen:
Rich in Vitamin B, C and E which help rejuvenate skin cells and maintain high levels of Superoxide Dismutase (SOD), a natural body antioxidant enzyme, to remove free radicals, hence reducing copper ions and preventing the appearance of dark spots and pigmentation.

Ginseng:
Penetrates deep into the skin and promotes cell renewal and provides nutrients to skin cells to restore radiance.

Bio Mineral Essence:
Rich in proteins, amino acids and trace mineral elements, which are essentially required for skin cell growth

Bio Energy Fluid:
Contains mineral and trace mineral elements to accelerate cell re-growth.



Tuesday, September 4, 2012

Syukur

Syukur ya Allah..after all this happened,i'm able to improve my relationship with u.You're my listener and give peace to my heart,mind & soul..

Maybe U want to show me which one my good friend..friend that never leave me behind,friend that never give me upset,friend that always together through thick & thin,and friend that always bring me laughter & joy.Thanks ya Allah..i will never neglected my good friend after this.

Then,thanks to my sister &relatives that help enlighten my burden.Eventhough we're always fighting each other..but u gave me support,u told me to be patient & u help me to find the solution.

Tuesday, July 17, 2012

Preview Filem SAM Superb!

 Yeah!!semalam kitaorang pergi preview cite sam..memang mantop plot cerita nie..walaupun pengarah masih muda..tapi olahan cerita die sngat tersusun and superb..memang lain dari yang lain..Barisan pelakon pun hebat2..
antaranye Sam,Lisa,Samsul Yusoff,Azad Yasmin & Neelofa..memang best..x bazir duit tiket wayang korang..
filem romantik thriller nie adik samsul yusoff directornye...
tengok jgn x tengok tau...x leh cite lebih2...x suprise!!
:.Cantik giler ICT dalam Cerita nie..rasa nk buat wedding photoshoot dalam snow walk.:

And of Course la kami mesti snap picture kan...x dapat snap picture dengan barisan pelakon...sebab wartawan terlalu ramai...tapi x pe puas hati..sebab cerita best











Saturday, July 14, 2012

After Several Year Finally We're Together

"Take my hand, and hold on tight,
don't let go, don't you dare even try, 
there are so many roads to travel, 
so much still to find, 
and with the help of our lord,
I want you to help me try and reach for the sky."

Special Quotes for my Both roomates..hehehe..
excited gile dapat jumpe roomate lama masa part1 diploma kat Jengka dulu
diaorang la insan yang mula2 saya kenal bila first jejak kaki kat jengka
dengan hidup terkontang kanting...even though lain2 course & class but i'm feeling bless
being with them.


Ingat dulu,kalau waktu terluang kitaorang akan cerita pasal future la..
kadang2 match2 kan number telefon la...lumba siapa dulu dapat kenalan
lucu gila..memang macam budak2.


Kegilaan diaorang ni sambal tempoyak ikan bilis..hasil perkenalan dari beta..
diaorang okay...x penah datangkan masalah..and thanks coz able to endure all my habits,
my attitude and lastly my bad side...thanks a lot!


:.hah,tadi g jenjalan kat masjid jamek teman mek ni la cari barang tunang
tahniah siti,happy dapat jumpe,even x borak banyak pun
mesti gojes gile time tunang.:


:.Ni plak Mek nor...da penat sangat da time nie..tapi saja nak snap pic
BTW,Nor nmpk sweet sket sekarang..
maybe sebab bunga2an dihati sedang berkembang kot.:


:.YES,finally..saya sangat rindu nie budak kecik..Nida..
roomate paling cool skaly..
x pnah tgk die marah2..ingat lagi
dia la insan pertama yang ada MP3 kat dalam bilik..
time tue rasa wohaa..canggih gile ini budak.:


:.Muka penat..tapi still senyum..nak amek pic kan:.


:.Comel kan roomate saya nie.:


:.Nor,i love u!!!i will always by your side forever my dear..
just let me know if anything u need .:

:.Sayangnye wahida xde time nie...wahida!!nanti kita hangout ye!!!kitaorang rinduuu awak.:

:.Hepy bila tengok kawan2 sume da ade jalan hidup yg happy,bhagia dan semakin berjaya..
harap korang selalu tabah untuk menjadi insan yang solehah.:




Saturday, July 7, 2012

Day 3:Redang Reunion

Hari yang di nanti nantikan untuk berpisah dah tiba
tak tau la nak cakap hati ni sedih ke..happy ke..
tapi yang peting dalam otak ni asyik fikir..lepas ni mmg susah dah
nak keluar dgn kawan sama2...
masing2 dah ade life sendiri..
ada yang rangcang nak kawin...
aish...sensitif betul  bab2 kawin nie..hehehehe..tapi yang penting,
walau jauh macammane pun kita dengan kawan2,janganla kita lupakan diaorang
sebab diaorang kadang2 boleh jadi pengubat luka....














Wednesday, June 27, 2012

Day 2:Reunion Redang

Ok...our story continue..hihihi..
hari kedua kami penuh dengan aktiviti..best sangat..
awal2 pagi bangun menghirup udara yang segar kat pulau..memang feeling habis..
memang percutian reunion yang sanagt hebat...sebab all the activites we are doing it
together..
start dari:-
1st awal2 pagi :.Snorkeling kat taman laut...coral sangat cantik plus
pak cik yang sangat sporting nak eskort kitaorang ke sana ke mari...

2nd:balik je dari snorkeling,time basah2 x hirau pasal penampilan,amek pinggan..kite isi perut dulu
,orang tak akan pelik kita basah2 terus makan...sebab sume orang macam tu..lapar woo...

3rd:Siap je makan,kitaorang berkumpul...fikir nak buat aktiviti apa...disebabkan ade kawan2 yang dengki kitaorang ade pic dalam air time snorkeling,so diaorang request nak pic dalam air jugak..so kitaorang kumpul2 bawah jetty sebab tak mau kene direct sunlight..nanti burn..padahal da burn abes..Best giler time nie sume sporting...heheheh

4th:kitaorang naik dari laut,main pasir pulak..tapi x lama...sebab nak rehat..malam nanti ade candat sotong pulak...tapi ade la 4 ekor je yang dapat...sebab ramai sangat da yang mabuk..heheheh..lucu...lucu...