JellyPages.com

Pages

Monday, September 23, 2013

Ceritera Hari Minggu

Hai alls,
last weekend i'alls terasa tersangatlah boring duk kat umah
jadi keluar la idea2 nak p berjalan yang merepek2
last2 idea nak p mandi sungat adalah yang paling logik..hehehehe
kami mandi dekat sunagi batang kali,kali bertolak dalam pukul 1.00 PM dan sampai pada pukul 1:30 PM
orang memang tak ramai time nie..mungkin time tengahj bulan..jadi orang tengah save bajet sket kot..hehehehehehehe
Sebelum pergi,of coursela saya masak nk buat bekalan kan
antaranya:
1)Ayam Goreng Berlada:-
Bahan2
Ayam
Kunyit
Cili 10 tangkai
Sebiji Bawang Besar
2 Batang Serai
Kicap Manis ABC
garam dan perasa secukupnye
Cara2 memasak
mula2,goreng ayam sampai garing,pastu ketepikan
then,blend lada,bawang&serai...
blend sampai betul lumat
pastu panaskan kuali dengan minyak(agak2 jela eaaa)
pastu tumis bahan yang dah blend tadi sampai agak garing,
then masukkan 2 sudu kicap pekat manis ABC(ni pengganti gula)
bubuh air sedikit jika tumisan tu agak kering
pastu kacau2,then campak ayam..gaul2,golek2..da masak..
upsss..jangan lupa letak garam tau..heheheh
2)Kangkung belacan
Bahan2
cili 3 tangkai
ikan bilis
belacan
bawang besar
2 ulas bawang putih
cara memasak:-
Tumbuk sume bahan sampai lumat dengan garam
then,panaskan kuali dengan sedikit minyak,tumis bahan2 yang dah di tumbuk
sampai garing..
pastu baru masuk sayur..
goreng sampai masak & sampai korang nampak macam sayur kangkung gorengla
senang citer..heheheheh
3)Ayam Celup Tepung
cara masak die senang je..korang beli je tepung goereng ayam tu,
intruction sume ade kat belakang kotak..heheheh

lepas da puas mandi,golek2 lam air..kitaorang pun bercadang nk p genting..
maklumla i'alls ni kuno..genting pun tak penah pegi..hehehe
ini pemandangan atas cable car..sejuk2..
ni jela yang sempat ambik kat tas tue

heheheh

ni pulak pemandangan waktu malam..cantik kan
cost pergi balik naik cable car tu RM12 jer..

okayla..nak sambung buat keje..
Baiiiii
Love,
Surie.


Tuesday, September 17, 2013

LEMPENG TEPUNG

Hai alls..
harini saya rajin sikit,lagi pun malam semalam da cakap da
kat cik sha,harini nk bawak lempeng p ofis
heheheheh
cara2 nak buat tak sempat nk snap..
so saya tunjuk final result jela ye...
cara nak buat lempeng ni senang je,i alls pakai kuali gereng ikan tu  je..heheh
sbb kat umah xde kuali leper tue
Bahan-bahan:
tepung satu cawan
air secawan setengah(tapi isi lebih sket pun tak pe,asalkan adunan die cair)
pastu secubit garam
then,gaul sebati..
pastu panas kan kuali,letak sikit je minyak..dan tuang leper2 lam kuali
balik2 bile agak2 nk garing..
heheh
sekian..siap da lempeng kite..

ha..lempeng tu mestila nk kene cicah ngn sambal..
kihkih
saya buat sambal tumis ikan bilis jek
urm..nom nom nom..

Wednesday, August 21, 2013

You Don’t Know

You Don’t Know

I met you, loved you and hurt by that love
Just looking at you without being beside you, I’m a fool.
When you cried, I cried. When you smiled, I smiled.
Like a child, just following you whatever you do, I’m a fool.
I love you but you can’t hear it
I love you but you don’t know it
I shed teardrops in my heart but you don’t see it
I call out your name but you  can’t hear it.
You are the only one for me but you don’t know it.
My love is blind, my love is poignant, and I can’t do that.
Just turn around and I’m right here behind you.
When you’re tired of someone else’s  love, hurt by someone else’s love
Just turn around once.
I love you but you can’t hear it
I love you but you don’t know it
I shed teardrops in my heart but you don’t see it
I call out your name but you can’t hear it.
You are the only one but you don’t know it.
My love is blind, my love is poignant, and I can’t do that.
Today I call you a thousand times..
Even though you can’t hear it.
I love you so, please look at me
I love you so, please come to me
Please come one step closer, I will wait for you.
I’m sorry because I only know you
I’m nothing without you.
Because of this bitter love, I call for you.
You don’t know…

Monday, August 19, 2013

Loneliness



Loneliness had gripped me. In two years, five of my best friends were married, not to mention countless other friends, and I was tired of being left behind. At times I hurt so badly I would fall on my knees and beg God through tears to take my pain away. What I didn’t know then, was that God was using that pain to bring me to the sweetest love affair of my life, but it wasn’t by bringing me a man to fall in love with; it was by making me more like the Man who already loved me.


“Three times a bridesmaid, never a bride” rang in my ears. Although I was thrilled to stand beside some of the best women I have ever known, I still felt the fear of being left behind. I wondered what was wrong with me; I wondered what I could do to make myself more desirable; I wondered if I would be lonely forever.

Thursday, August 15, 2013

WORSE.SAD.

i'm there when you're sad,when you're fight against people that have grunge on u
but me?
where are you when i'm needed
when i'm need ur support
u isn't there my dear
you're not my hatred,but i'm disappointed
disappointed because u splash me shit
shit that i have to face till now
But i'm realize,i'm the one who make wrong
who mistakenly,purposely live in the fantasy that i have built for my own satisfaction
and effect the one that u're care,love & mesmerize
it's been a year..
it's been a year..
yeah,it's already past,but broken heart can't be healed
even though u have glued them
it's not same my dear.
hope u live happily & love by many people
because u deserve it


Wednesday, July 31, 2013

TDL VS ANGGUN ZARA

hai..salam ramadhan
mesti korang tengah sibuk nak carik shawl raya la..tudung raya la ..inner raya la..kan2
ramai kawan2 saya tnya,shawl ANGGUN ZARA or TDL(TERBAIK DARI LADANG) yang lagi bagus..
sebelum saya nk explain,terlebih dahulu saya nak cakap,entry ni bukan entry berbayar ye..ini ikhlas dari saya
bagi saya,halfmoon shawl dari anggun zara lagi puas hati..fabric chiffon die memang best dan tak mudah rosak walaupun korang cocok beribu jarum peniti kat situ..
yang ni halfmoon shawl dari anggunzara
yang ni pulak dari TDL

dua dua cantik,color vibrant..tapi dari segi fabric saya suka anggun zara..
setiap orang lain pandangan kan..
jadi terpulang pada korang..
saya cuma bagi pendapat je..

untuk pengetahuan korang,servis penghantaran bagi kedua-dua onlineshop nie,sangat bagus
within 2 days korang da bleh dapat dah
jadi bagi para penjawat awam tu,harini dah dapat bonus kan..
pe lagi,shopping till drop lah..
hehehehe

bai..


Friday, July 19, 2013

Beauty Product

Assalammulaikum dan salam ramadhan.
hai,harini saya nak kongsi sikit tentang product yang saya pakai sekarang..
mula2 saya nk bagi tau jenis kulit saya.
Kulit saya jenis yang berminyak,pori pori besar dan berjerawat serta berwhitehead& blackhead
ini la muka daku with no make up,no filter,no toner& no moisturizer

kadang rasa macam tertekan,tak tau nk guna product apa yang sesuai..mula2 saya pakai
nivea,tapi agak tak sesuai,product ni just memutihkan aje..tapi kulit
jadi sangat berminyak dan berjerawat.
saya amek set ni..konon2 nak bagi kurus pipi serta menawan..tapi ternyata tidak sesuai..

then,saya bertukar kepada product bio essence bird nest,
product nie memang best..pori pori nampak lebih visible la
tapi nak maintain every month..adeh..sakit gak la
sebab nye,portion die kecik& harga die agak mahal
and lagi satu,product ni buat muka berminyak,x sesuai untuk saya.

Kemudian saya bertukar kepada l'oreal paris dermo expertise icy gel
tapi sebelum pakai ni,kita mesti pakai toner dulu

lepas toner & moisturizer,saya apply bb cream
FYI,BB Cream simplysiti ni mmg covered all of your face
mmg cantik teksture die..
hasil dari seminggu saya pakai this 3 products,kulit saya kurang berminyak,lebih halus
dan yang penting jerawat makin mengecut.

tu je..mihmihmihmih..k bai






Sunday, July 14, 2013

SHAWL HALFMOON FOR RAYA

Hai..Assalamualaikum..
kat sini saya nak bagitau..sesape yang teringin sangat nk pakai shawl halfmoon,
korang boleh search dekat:

okay..for the first review..
shawl halfmoon anggun zara..
shawl ni sangatla comfy,material berkualiti dan senang bentuk
kire tak menyesal lah kalau korang beli..tambah2 untuk hari raya yang bakal menjelma ni
confirm korang lagi cantik serta menawan..mihmihmihmih
yang bestnye,bila shawl ni smpai je in my hand,saya bukak bau die wangi giler,,i'm sure the owner had wash it first,before deliver to customer..i think lah..
kat anggun zara ni,saya grab design ni..



lawakan..seriuos memang selesa giler..
dan ini hasilnye..
memang tak sama ngn model..sebabnye..xde juru kamera..ni kire vain syok sendirik je
mihmihmih

2)shawl al humaira
shawl kat sini pun super cantik..
tapi saya tak sempat nk vain lagi..nanti tuggu raya lah..
x suprise lah kan..
material shawl al humaira jugak sngat comfy lagi wangi..
memang puas hati lah
untuk shawl al humaira,saya grab yang ni
soft pink..lembut lagi sopan gitu..


kedua dua shawl yang saya beli memang sesuai untuk gadis yang sopan..kerana dua2 tutup dada
so,x usahlah nak bimbang..
okaylah korang,selamat berpuasa..semoga kita beroleh keberkatan dari Allah SWT

Monday, February 25, 2013

New Feeling

Saya tak tahu kenapa..semalam bila saya snap picca nie..ade satu feeling yang susah saya nak tafsirkan..
ye,saya tahu..saya banyak buat dosa pada Allah,Parents dan kawan2..Sejak dari semalam,saya berazam,saya akan berubah untuk jadi insan yang lebih baik..

Biarlah apa orang nak kata,pokok pangkalnya,saya yakin,Allah akan sentiasa memberi petunjuk dan kemaafan kepada hamba2nye.

Bercakap pasal jodoh..InsyaAllah..doa2kanlah untuk saya ye..saya yakin..jodoh tu tetap ada..cuma lambat atau cepat je..

Lastly,saya nak minta maaf kat sesiapa saja yang pernah saya lukakan hatinya..