JellyPages.com

Pages

Wednesday, July 31, 2013

TDL VS ANGGUN ZARA

hai..salam ramadhan
mesti korang tengah sibuk nak carik shawl raya la..tudung raya la ..inner raya la..kan2
ramai kawan2 saya tnya,shawl ANGGUN ZARA or TDL(TERBAIK DARI LADANG) yang lagi bagus..
sebelum saya nk explain,terlebih dahulu saya nak cakap,entry ni bukan entry berbayar ye..ini ikhlas dari saya
bagi saya,halfmoon shawl dari anggun zara lagi puas hati..fabric chiffon die memang best dan tak mudah rosak walaupun korang cocok beribu jarum peniti kat situ..
yang ni halfmoon shawl dari anggunzara
yang ni pulak dari TDL

dua dua cantik,color vibrant..tapi dari segi fabric saya suka anggun zara..
setiap orang lain pandangan kan..
jadi terpulang pada korang..
saya cuma bagi pendapat je..

untuk pengetahuan korang,servis penghantaran bagi kedua-dua onlineshop nie,sangat bagus
within 2 days korang da bleh dapat dah
jadi bagi para penjawat awam tu,harini dah dapat bonus kan..
pe lagi,shopping till drop lah..
hehehehe

bai..


Friday, July 19, 2013

Beauty Product

Assalammulaikum dan salam ramadhan.
hai,harini saya nak kongsi sikit tentang product yang saya pakai sekarang..
mula2 saya nk bagi tau jenis kulit saya.
Kulit saya jenis yang berminyak,pori pori besar dan berjerawat serta berwhitehead& blackhead
ini la muka daku with no make up,no filter,no toner& no moisturizer

kadang rasa macam tertekan,tak tau nk guna product apa yang sesuai..mula2 saya pakai
nivea,tapi agak tak sesuai,product ni just memutihkan aje..tapi kulit
jadi sangat berminyak dan berjerawat.
saya amek set ni..konon2 nak bagi kurus pipi serta menawan..tapi ternyata tidak sesuai..

then,saya bertukar kepada product bio essence bird nest,
product nie memang best..pori pori nampak lebih visible la
tapi nak maintain every month..adeh..sakit gak la
sebab nye,portion die kecik& harga die agak mahal
and lagi satu,product ni buat muka berminyak,x sesuai untuk saya.

Kemudian saya bertukar kepada l'oreal paris dermo expertise icy gel
tapi sebelum pakai ni,kita mesti pakai toner dulu

lepas toner & moisturizer,saya apply bb cream
FYI,BB Cream simplysiti ni mmg covered all of your face
mmg cantik teksture die..
hasil dari seminggu saya pakai this 3 products,kulit saya kurang berminyak,lebih halus
dan yang penting jerawat makin mengecut.

tu je..mihmihmihmih..k bai






Sunday, July 14, 2013

SHAWL HALFMOON FOR RAYA

Hai..Assalamualaikum..
kat sini saya nak bagitau..sesape yang teringin sangat nk pakai shawl halfmoon,
korang boleh search dekat:

okay..for the first review..
shawl halfmoon anggun zara..
shawl ni sangatla comfy,material berkualiti dan senang bentuk
kire tak menyesal lah kalau korang beli..tambah2 untuk hari raya yang bakal menjelma ni
confirm korang lagi cantik serta menawan..mihmihmihmih
yang bestnye,bila shawl ni smpai je in my hand,saya bukak bau die wangi giler,,i'm sure the owner had wash it first,before deliver to customer..i think lah..
kat anggun zara ni,saya grab design ni..



lawakan..seriuos memang selesa giler..
dan ini hasilnye..
memang tak sama ngn model..sebabnye..xde juru kamera..ni kire vain syok sendirik je
mihmihmih

2)shawl al humaira
shawl kat sini pun super cantik..
tapi saya tak sempat nk vain lagi..nanti tuggu raya lah..
x suprise lah kan..
material shawl al humaira jugak sngat comfy lagi wangi..
memang puas hati lah
untuk shawl al humaira,saya grab yang ni
soft pink..lembut lagi sopan gitu..


kedua dua shawl yang saya beli memang sesuai untuk gadis yang sopan..kerana dua2 tutup dada
so,x usahlah nak bimbang..
okaylah korang,selamat berpuasa..semoga kita beroleh keberkatan dari Allah SWT