JellyPages.com

Pages

Friday, July 19, 2013

Beauty Product

Assalammulaikum dan salam ramadhan.
hai,harini saya nak kongsi sikit tentang product yang saya pakai sekarang..
mula2 saya nk bagi tau jenis kulit saya.
Kulit saya jenis yang berminyak,pori pori besar dan berjerawat serta berwhitehead& blackhead
ini la muka daku with no make up,no filter,no toner& no moisturizer

kadang rasa macam tertekan,tak tau nk guna product apa yang sesuai..mula2 saya pakai
nivea,tapi agak tak sesuai,product ni just memutihkan aje..tapi kulit
jadi sangat berminyak dan berjerawat.
saya amek set ni..konon2 nak bagi kurus pipi serta menawan..tapi ternyata tidak sesuai..

then,saya bertukar kepada product bio essence bird nest,
product nie memang best..pori pori nampak lebih visible la
tapi nak maintain every month..adeh..sakit gak la
sebab nye,portion die kecik& harga die agak mahal
and lagi satu,product ni buat muka berminyak,x sesuai untuk saya.

Kemudian saya bertukar kepada l'oreal paris dermo expertise icy gel
tapi sebelum pakai ni,kita mesti pakai toner dulu

lepas toner & moisturizer,saya apply bb cream
FYI,BB Cream simplysiti ni mmg covered all of your face
mmg cantik teksture die..
hasil dari seminggu saya pakai this 3 products,kulit saya kurang berminyak,lebih halus
dan yang penting jerawat makin mengecut.

tu je..mihmihmihmih..k bai






2 comments:

fatin aziz said...

boleh try ni..sya selalu pakai olay.. :)

MesmeRize Me said...

try2..memang best